Walesa_-_håbets_mand_polennu
VENEDIG: Filmen om Solidarnosc lederen Lech Walesa får verdenspremiere på den Internationale Filmfestival i Venedig i august.
LÆS  Lech Walesa på alle valgplakater på historisk dag


Den længe ventede film om Lech Walesa med titlen Walesa – håbets mand får premiere på den 70. Internationale Filmfestivalen i Venedig, der begynder den 28. august.

Eksklusivt sektion

Filmen er instrueret af den polske Oscar-vinder Andrzej Wajda og er nomineret i den eksklusive sektion Out of Competition. Festivalen begynder den 28. august, og Walesa – håbets mand vil blive vist på festivalens sidste eller næstsidste dag.

Vigtig festival

– Det var med stor glæde, at jeg modtog beskeden om, at min nyeste film Walesa – håbets mand vil begynde sit skærm-liv på festivalen i Venedig, som altid har betydet meget for mig, sagde Andrzej Wajda til det polske nyhedsbureau PAP.

Forbudt film

Filmskaberen blev i 1998 hædret med en Gylden Løve i Venedig for hans bidrag til den internationale filmkunst. Det er også på festivalen i Venedig, at Wajda begyndte sin internationale karriere i 1959 med filmen Aske og diamanter. De kommunistiske myndigheder i Polen forbød Wajda at vise filmen på festivaler, men arrangørerne af Venedig Filmfestivalen viste alligevel Wajdas film. Wajdas film fik meget ros, og det vakte stor international opmærksomhed omkring filmskaberen.

Hovedperson Lech Walesa, mener selv, at det er alt for tidligt at lave en film om ham.

LÆS  Lech Walesa vil sagsøge minister efter spion-udtalelse
LÆS  Trump vil gerne til Danmark efter besøg i Gdansk