Lech Walesa film får verdenspremiere i Venedig

  Walesa_-_håbets_mand_polennu

  Filmen Walesa – håbets mand af Andrzej Wajda får verdenspremiere på den internationale filmfestival i Venedig. Foto: Scene fra filmen.


  VENEDIG: Filmen om Solidarnosc lederen Lech Walesa får verdenspremiere på den Internationale Filmfestival i Venedig i august.


  Den længe ventede film om Lech Walesa med titlen Walesa – håbets mand får premiere på den 70. Internationale Filmfestivalen i Venedig, der begynder den 28. august.

  Eksklusivt sektion

  Filmen er instrueret af den polske Oscar-vinder Andrzej Wajda og er nomineret i den eksklusive sektion Out of Competition. Festivalen begynder den 28. august, og Walesa – håbets mand vil blive vist på festivalens sidste eller næstsidste dag.

  Vigtig festival

  – Det var med stor glæde, at jeg modtog beskeden om, at min nyeste film Walesa – håbets mand vil begynde sit skærm-liv på festivalen i Venedig, som altid har betydet meget for mig, sagde Andrzej Wajda til det polske nyhedsbureau PAP.

  Forbudt film

  Filmskaberen blev i 1998 hædret med en Gylden Løve i Venedig for hans bidrag til den internationale filmkunst. Det er også på festivalen i Venedig, at Wajda begyndte sin internationale karriere i 1959 med filmen Aske og diamanter. De kommunistiske myndigheder i Polen forbød Wajda at vise filmen på festivaler, men arrangørerne af Venedig Filmfestivalen viste alligevel Wajdas film. Wajdas film fik meget ros, og det vakte stor international opmærksomhed omkring filmskaberen.

  Hovedperson Lech Walesa, mener selv, at det er alt for tidligt at lave en film om ham.