lech_walesa_afslutter_turne_2016
GDANSK: Polens tidligere præsident, Lech Walesa, forlænger nu for anden gang sin succesrige demokratiturne i Polen.
LÆS  Lech Walesa og Andrzej Duda til Bush-begravelse


Polens tidligere præsident og Nobel Fredsprismodtager Lech Walesa, besøgte i efteråret og vinteren 24 polske byer i en turne som er en stor rockstjerne værdig. Nu forlænges den med yderligere 12 debatmøder om demokrati foreløbig frem til marts.

Parlament besat

Efterspørgslen efter den polske demokratiforkæmper er stor, ikke mindst i den aktuelle politiske krise i Polen, hvor parlamentet fortsat er besat af oppositionen. Og Lech Walesa har stærke meninger om den nye polske ledelse. Han kræver omvalg til parlamentet, ligesom hver anden polak gør.

Ikke vælges

– Jeg skal ikke vælges og stiller ikke op til noget, og jeg troede faktisk at jeg kunne begynde at nyde min alderdom i fred, men situationen tillader det ikke, sagde Lech Walesa til polennu.dk inden turnestarten. Lech Walesa er gået på barrikaderne igen, efter at den nye polske regering efter Walesas opfattelse, har nedbrudt den demokratiske organisering af Polen. Og den tidligere præsident har både visioner og en stor portion humor, hvilket ikke gør hans turne mindre underholdende.

10.000 deltagere

Lech Walesa medbringer ikke noget powerpoint show, men fortæller frit fra leveren om hans syn på Polen, og svarer på spørgsmål fra deltagerne ved hans ”forsamlingshus” arrangementer. Walesa turneen har været besøgt af mere end 10.000 mennesker i 24 byer og med stor mediebevågenhed lokalt og nationalt.

De nye byer

De nye arrangementer finder sted i følgende byer:

Kielce, 12. januar
Lublin, 13. januar
Konin, 18. januar
Plock, 19. januar
Namyslow, 24. januar
Tarnowskie Gory, 25. januar
Olsztyn, 16. februar
Pruszcz Gdanski, 21. februar
Bielsko Biala, 6. marts

LÆS  Ambassadør rejser hjem med fin dansk orden
LÆS  I to grave er der ingen danske modstands-mænd