Valuta:100 PLN koster 174,88 DKK
Tirsdag 28 januar 2020

Lech Walesa: Jeg synes godt om jeres statsminister

Der var hjertevarme og højt humør, da statsminister Mette Frederiksen tog imod Lech Walesa i Statsministeriet, forrige fredag. Lørdag har Lech Walesa kun rosende ord til overs for den danske statsminister, som han kalder for meget modig. Foto: Lars Møller.
Danmark-PolenGDANSK: Lech Walesa takkede lørdag for tre gode dage i Danmark, og han var meget glad for mødet med statsminister Mette Frederiksen. Lech Walesa roser den danske statsminister og kalder hende for "meget modig".
Af: Jens Mørch
14. september 2019 - 13:04

Polens tidligere præsident Lech Walesa er glad for sit besøg i Danmark sidste weekend, og takker for den hæder og den varme modtagelse han fik i landet, siger han lørdag til polennu.dk.

- Jeg er glad for turen til Danmark, for den varme velkomst, og for at møde så mange søde mennesker. Og jeres statsminister, siger Lech Walesa med et smil.

- Jeg kan gode lide Mette Frederiksen, hun har allerede vist at hun er meget modig, siger Lech Walesa lørdag.

Tre dages besøg

Lech Walesa var på tre dages besøg i Danmark fra den 6. til 8. september. Udover et møde med statsminister Mette Frederiksen, fik Lech Walesa under sig besøg hilst på tidligere FN-formand og meget andet - Mogens Lykketoft, udenrigsminister Jeppe Kofod, tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, Danmarks kronprinsesse HKH Mary, mest erfarne danske parlamentsmedlem Bertel Harder, Hillerøds borgmester Kirsten Jensen, ligesom journalisterne Adam Holm og Lykke Friis hver især var værter for arrangementer. Anledningen til besøget var åbningen på København Universitet af Golden Days Festivalen, som i år har 1989 som tema.

Lech Walesa i Deadline

Efter besøget hos statsminister Mette Frederiksen, var Lech Walesa i samtale med DR2 Deadlines Niels-Krause Kjær.

SE UDSENDELSE
DR2 Deadline: Lech Walesa i Danmark


Ridder af Elefantorden

Søndag blev Lech Walesa slået til Ridder af Elefantorden, efter at han fik ophængt sit våbenskjold på Frederiksborg Slot i Hillerød. Dronning Margrethe tildelt Lech Walesa den fornemme Elefantorden i 1993, men det er først nu at skjoldet er blevet godkendt og den formelle proces som Ridder af Elefantorden er tilendebragt.

polennu.dk i normal drift

polennu.dk har siden Lech Walesa besøget været uden dagligt nyt, for første gang i 11 år. Det er der flere årsager til. For det første har alle kræfterne omkring polennu.dk været optaget af planlægningen og gennemførelsen af det tre dage lange besøg, og derudover har vi ikke ønsket at bringe interessekonflikter i spil, i forhold til de medier vi har arbejdet sammen med om Lech Walesa besøget. Det betyder ikke, at vi undlader at omtale besøget. I den kommende tid vil der være reportager fra de mange besøg som Lech Walesa havde med det officielle Danmark i den forgangne weekend. Fra søndag genoptager polennu.dk den normale dækning af Polen, der i høj grad vil have fokus på det kommende parlamentsvalg i Polen, søndag den 13. oktober.

SE OG HØR
Musikvideo om Lech Walesas liv

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 29. januar 2020
10:00-12:00

Delvis skyet

Delvis skyet
2 °C

I dag, 29. januar 2020
09:00-12:00

Regn

Regn
2 °C

I dag, 29. januar 2020
09:00-12:00

Skyet

Skyet
1 °C

I dag, 29. januar 2020
10:00-12:00

Light sleet

Light sleet
2 °C

I dag, 29. januar 2020
09:00-12:00

Skyet

Skyet
3 °C