Lech Walesa overvejer retssag mod forlag

  Lech_Walesa_Bolek

  Lech Walesa beskyldes for under dæknavnet ‘Bolek’, at have udført spionage for kommunisterne fra 1970-1976.


  GDANSK: I en netop udgivet bog om Solidarnosc, beskyldes Lech Walesa for at være kommunistisk agent i perioden fra 1970 – 1976. Institut for National Erindring (IPN) er kilde til oplysningerne.


  Solidarnosc Encyclopedia er titlen på en ny bog, der fortæller historien om Solidarnosc. I bogen beskyldes Lech Walesa igen for, at have samarbejdet med kommunisterne under agentnavnet Bolek, i starten af 1970erne.

  Overvejer retssag

  Den tidligere Solidarnosc-formand, præsident og Nobelpris modtager, overvejer at hive udgiveren af bogen, forlaget Stowarzyszenie Pokolenie i retten for injurier. En påstand Lech Walesa gentagne gange har tilbagevist.

  Lederen af forlaget Przemyslaw Miśkiewicz hævder, at oplysningerne om at Lech Walesa var kommunistisk agent kommer fra Instituttet for National Erindring (IPN ).

  Ikke bange

  Institut for National Erindring er ikke bange for at blive slæbt i retten.

  – Lech Walesa har i forvejen truet med at sagsøge forfatterne til bogen Efterretningstjenesterne og Lech Walesa, men det har han ikke gjort, siger Lukasz Kaminski fra IPN.

  Kaminski tilføjer, at bogen er baseret på den seneste forskning og viser kun fakta – ikke meninger. Han erkender dog, at Lech Walesas egne kommentarer mangler.