Valuta:100 PLN koster 176,10 DKK
Tirsdag 21 januar 2020

Lech Walesa sender hilsen til dansk-polsk fejring

Lech Walesa under sit besøg i Arbejdermuseet i september måned. I november var han atter i København, men kun for at rejse videre til Moskva for at mødes med Sovjetunionens sidste leder Mikael Gorbatjov. Mandag sendte han en hilsen til Danmark ambassadør i Polen i anledning af 100 året for de dansk-polske relationer. Foto: Lars Møller.
Danmark-PolenSAN FRANCISCO: Polens tidligere præsident Lech Walesa der opholder sig i USA, sendte en hilsen til Danmark og danskerne til 100 års fejringen af de danske-polske relationer mandag.
Af: Jens Mørch
26. november 2019 - 11:32

Polens tidligere præsident, Nobel Fredprismodtager og første formand for Solidarnosc, Lech Walesa, er glad for Danmark. Så glad, at han gerne havde taget del i de dansk-polske 100 års festligheder mandag i Warszawa. Men en længe aftalt rundtur i USA i anledning af 30-året for Jerntæppets fald, forhindrede ham i den mulighed, siger han til polennu.dk.

I stedet for har Lech Walesa sendt en hilsen til Danmark og danskerne, gennem Danmarks ambassadør i Polen, Ole Egberg Mikkelsen, hvor han lykønsker Danmark og Polen med de 100 år.

Vi bringer Lech Walesas hilsen her i sin fulde ordlyd på dansk:

Til lykke Danmark – til lykke Polen. 100 år er lang tid. Jeg beklager at jeg ikke har kunnet tage del i festlighederne, men en længe planlagt rejse til USA har gjort det umuligt. Jeg er en stor beundre af Danmark, sådan et lille dejligt land, der trods sin beskedne størrelse, har opnået imponerende resultater på mange områder. Fremskridt der er opnået gennem dialog, samarbejde og demokrati.

Jeg har selv haft den store fornøjelse at besøge Danmark flere gange – senest i september. Jeg vil derfor gerne benytte lejligheden til at takke danskerne for den hjertevarme modtagelse jeg fik alle steder – ikke mindst af Kronprinsesse Mary - som også er med i aften - men også af jeres statsminister og hendes stab. Jeg er også meget glad for den rundvisning jeg fik af Folketingets formand i jeres parlament, hvor jeg også så jeres grundlov – den originale.

Jeg fik også hilst på jeres udenrigsminister, og flere af hans forgængere. Men en særlig tak skal lyde til jeres Dronning Margrethe, som jeg har mødt flere gange, og som i dag er årsagen til at jeg kan kalde mig for Ridder af Elefantorden med eget skjold på Frederiksborg Slot i Hillerød.


Tak til Danmark, tak til danskerne – tak for det gode samarbejde mellem vores lande – lad os styrke det nu; og i al fremtid, skriver Nobel Fredsprismodtager og tidligere præsident, Lech Walesa til den danske ambassadør i Warszawa.

SE OGSÅ
polennu.dk: Brev fra Lech Walesa til Danmark (polsk)

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 21. januar 2020
06:00-12:00

Skyet

Skyet
1 °C

I dag, 21. januar 2020
07:00-12:00

Skyet

Skyet
4 °C

I dag, 21. januar 2020
06:00-12:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
-2 °C

I dag, 21. januar 2020
06:00-12:00

Delvis skyet

Delvis skyet
0 °C

I dag, 21. januar 2020
06:00-12:00

Opholdsvejr

Opholdsvejr
-3 °C