Lech Walesa søn fundet død

  lech_walesa_jens_moerch_polennu

  Lech Walesa, der er 73 år gammel, fik søndag aften besked om, at hans 43-årige søn Przemyslaw er fundet død i sin lejlighed i Gdansk. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  OPDATERET: Den 42-årige grænsevagt Przemyslaw Walesa, søn af Lech Walesa, er fundet død i sin lejlighed søndag aften.


  Politiet i Gdansk blev søndag aften klokken 20 kaldt til en lejlighed i Gdansk, hvor de efter henvendelse fra et familiemedlem fandt liget af Przemyslaw Walesa, der er søn af Polens tidligere præsident og Nobels Fredspris modtager Lech Walesa.

  Ukendt dødsårsag

  Politiet har endnu ikke bekræftet identiteten på den afdøde, men de lokale medier citerer RMF FM for at der er tale om den 42-årige Walesa. Oplysninger vi siden har fået bekræftet. Det var en bekendt til præsidentsønnen der tilkaldte politiet, og en obduktion skal nu vise hvad dødsårsagen er. Der er efter hvad polennu.dk erfarer, ikke noget der tyder på, at der skulle være sket en forbrydelse. Men det vil politiets undersøgelser og obduktionen kunne fastslå.

  Skabte overskrifter

  Modsat faderen og broderen Jaroslaw, har Przemyslaw ikke blandet sig i politik. I mange år har Przemyslaw Walesa arbejdet som grænsevagt, men har dog ved flere lejligheder skabt overskrifter i Gdansk. To gange har han kørt spritkørsel, og har blandt andet torpederet en politibil med en promille på 1,99.

  Przemyslaw Walesa er fraskilt, og efterlader sig to børn fra sit ægteskab.

  Otte børn

  Przemyslaw Walesa var det tredjefødte ud af otte børn som Lech og Danuta Walesa er forældre til. Przemyslaw blev født i 1974 efter Bogdan og Slawomir, men før Jaroslaw, Magdalena, Anna, Maria Victoria og Bridget Walesa.

  Ønsker fred

  Jaroslaw Walesa skriver i en kommentar på vegne af Walesa-familien kort før midnat søndag, at hele familien er dybt berørt over at en søn, bror og far pludselig er blevet taget fra dem. Jaroslaw Walesa beder samtidig om, at familien nu får mulighed for at bearbejde sorgen sammen i fred og ro alene – og at det respekteres.

  Jaroslaw Walesa er medlem af Europa-Parlamentet for Borgernes Platform (PO), hvor han også er formand for en tænketank i partiet. Inden årsskiftet meddelte Jaroslaw Walesa at han stiller op som borgmester i Gdansk til valget om to år.