Lech Walesa støtter kampen for demokrati i verden

  Zuzanna_Armada,_polennu

  Zuzanna Armada, polennu.dk og Polens tidligere præsident og Nobelprismodtager, Lech Walesa i dag på den tidligere præsidents kontor i den gamle bydel i Gdansk. Foto: lechwalesa.blip.pl


  GDANSK: Lech Walesa føler sig forpligtet til at arbejde for demokrati i verden, siger han til polennu.dk i et eksklusivt interview i dag.


  Polens tidligere præsident, Nobelprismodtager og leder af Solidarnosc-opstanden i 1980’erne, Lech Walesa, har støttet kampen for demokrati og frihed mange steder i verden. Seneste har Lech Walesa været inddraget i demokratiarbejdet i de arabiske lande.

  – Som modtager af Nobels Fredspris føler jeg det som min pligt, siger han til polennu.dk i et eksklusivt interview, der foregik på Lech Walesas kontor i Gdansk.

  EU, film og fodbold

  Interviewet handlede om arbejdet for demokrati, men også om andre aktuelle emner som; krisen i de europæiske lande, behovet for større integration i EU, den kommende storfilm af Andrzej Wajda om Lech Walesa, og om EM 2012 i fodbold (EURO 2012), hvor en række kampe skal spilles på det nye PGE Arena i Lech Walesas hjemby, Gdansk.

  Vi vil i den kommende tid bringe mere fra interviewet med Lech Walesa i Gdansk i dag.