Lech Walesas søn tager afstand fra sin fars udtalelser

  Jaroslaw_og_Lech_Walesa_Polen

  Jaroslaw Walesa og Lech Walesa plejer at være enige om det meste, men ikke når det gælder bøsser og lesbiske. Arkivfoto.


  GDANSK: Jaroslaw Walesa tager afstand fra sin fars udtalelser om bøsser og lesbiske.


  Fredag sagde Polens tidligere præsident, at homoseksuelle skal sidde bagerst i parlamentet, og helst bag en mur. Lech Walesa sagde også, at minoriteter ikke kunne pådutte resten af verden deres særlige interesser, med henvisning til den ophede debat i Polen om adoption og ægteskaber mellem mennesker af samme køn.

  Voldsomme reaktioner

  Udtalelsen har udløst voldsomme reaktioner i Polen, og nu har hans søn Jaroslaw, der er medlem af Europaparlamentet, også taget afstand fra sin fars udtalelser i skarpe vendinger.

  Forkert og skadeligt

  I et interview med dagbladet Gazeta Wyborcza kritiserer Jaroslaw Walesa sin far for udtalelserne.
  – Ikke alene er jeg uenig med min far, men jeg mener også det er grundlæggende forkert og direkte skadeligt, siger Jaroslaw Walesa.

  Typisk for generationen

  – Ordene kommer fra en mand, der har nået meget og på en bemærkelsesværdig rejse. Men han er polsk, og en del af den ældre generation, og desværre er den holdning typisk for hans generation.

  – Deres mentalitet har ikke holdt trit med udviklingen i samfundet, og det er skræmmende, siger Jaroslaw Walesa til Gazeta Wyborcza.

  Trækker udtalelse tilbage?

  Jaroslaw Walesa vil overtale sin far til at skifte mening.

  – Jeg er overbevist om at han trækker sin udtalelse tilbage, eller i det mindste genovervejer sagen, og kommer med en passende forklaring på sin hjemmeside, siger Jaroslaw Walesa.