Damen_med_hermelinen

“Damen med hermelinen” er en af de mest værdifulde kunstværker i den polske kunstværk samling, og det eneste maleri af Leonardo da Vinci der findes i Polen. Maleriet udstilles på museer i Madrid, Berlin og London. Arkivfoto


KRAKOW: “Damen med hermelinen” af Leonardo da Vinci udlånes i flere måneder til udstillinger i Madrid og Berlin, oplyser det polske kulturministerium.


“Damen med hermelinen” er en af de mest værdifulde kunstværker i den polske kunstværk samling, og det eneste maleri af Leonardo da Vinci i Polen. Det er ejet af Prins Czartoryski Fonden. Men den skal først få godkendelse fra Kulturministeriet hver gang maleriet bliver udlånet.

Ni måneders tur

“Damen med hermelinen” forlader Polen i maj til ni måneders tur. Det vil blive udstillet i omkring tre måneder på hvert af museerne i Madrid, Berlin og London.
Den første af udstillingerne – i Madrid, starter i midten af maj. Fra august udlånes det til Gemaeldegalerie i Berlin, og fra november og frem til februar vil maleriet bliver udstillet på Det Nationale Galleri i London.

Efter hjemkomsten – 10 år pause

Kulturministeriet og Prins Czartoryski Fonden har aftalt, at når maleriet vender tilbage fra udstillingerne, kan det ikke udlånes i ti år.

Genstand for videnskabeligt projekt

Efter hjemkomsten til Krakow vil maleriet indgå i et videnskabeligt projekt, hvilket formål er at udvide viden om Leonardo da Vinci, og hans arbejde.