Lewandowski og Polen tabte stort til de danske drenge

polen_danmark_fodbold_4_0_jens_moerch

Der bliver noget at snakke om, når Robert Lewandowski, hans holdkammerater og hele Polen, skal evaluere kampen mod Danmark i Parken fredag aften efter en lussing på fire mål mod nul. Polen har fortsat ikke scoret i København i 40 år. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

KØBENHAVN: Verdens femte bedste landshold måtte fredag aften se sig besejret af Danmark med 4 – 0 efter en velspillet kamp i Parken.

Det polske fodboldlandshold kom til Danmark som VM-gruppens absolutte tophold, og sidst da Polen og Danmark spillede tabte danskerne 3 – 2 i Warszawa. Den gang scorede Robert Lewandowski de tre polske mål.

Revanche fra Warszawa

Men sådan gik det ikke i fredagens aftenkamp i Parken i København, hvor de to hold tørnede sammen. Lewandowski, der betegnes som en af verdens bedste fodboldspillere, var helt usynlig i kampen mod Danmark. Danskerne lagde hårdt ud fra start med et mål efter 15 minutters spil, og det kom tilsyneladende helt bag på polakkerne, der trods få chancer aldrig rigtig blev farlige mod et historisk godt spillende dansk landshold.

Det er vildt

– Da jeg stod op i morges, kunne jeg ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at dette ville ske mod verdens femte bedste landshold og med en af verdens bedste fodboldspillere. Det er fantastisk og stemningen i Parken er som den ikke har været i mange år, sagde DR Sportens Andreas Kraul i begejstring inden dommerens slutfløjt til stillingen 4 – 0 i Danmark favør.

TV2-kommentator Flemming Toft, sagde efter kampen at Polen er blevet ydmyget af det danske landshold. Han fremhævede Christian Eriksen som en af årsagerne, da han var med i samtlige mål.

Fire mål

Målene blev scoret af Thomas Delaney og Andreas Cornelius i første halvleg. I anden halvleg var det Nicolai Jørgensen og Christian Eriksen der sendte bolden i netmaskerne.
    polennu.dk vil forsøge at indhente kommentarer fra den polske lejr.

Parken var udsolgt til dagens kamp, men tilskuerantallet var kun på 34.500 af sikkerhedsmæssige grunde.