Lewandowski sikrer tysk mesterskab med hattrick

lewandowski
Robert Lewandowski, verdens bedste fodboldspiller, scorede tre gange, da hans klub i dag sikrede sig guld i den tyske bundesliga. Den 32-årige polak har god grund til at have det stor smil fremme. Foto: Lewandowski/FB.

MÜNCHEN: Polens landsholdsanfører Robert Lewandowski sikrede lørdag det tyske mesterskab til sin klub Bayern München med tre mål.

LÆS  Polen straffes fordi de ikke vil spille VM-fodbold mod Rusland

Topscoren på det polske landshold og i den tyske Bundesliga, Robert Lewandowski har igen overrasket. Det er kun kort tid siden han er kommet sig efter en skade, men lørdag scorede han tre gange, da hans klub Bayern München ydmygede lokalrivalerne fra Borussia München Gladbach med 6 – 0. Sejren betyder at Bayern München nu bliver nummer et i ligaen i denne sæson. Sådan faldt målene:

1:0 Lewandowski – 2 min
2:0 Mueller – 23 min
3:0 Lewandowski – 34 min
4:0 Coman – 44 min
5:0 Lewandowski – 64 min
6:0 Sane – 86 min

Verdens bedste

Robert Lewandowski er af Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) udråbt til verdens bedste fodboldspiller. Det er kun få dage siden han fik samme hæder tildelt af Eurosports journalister. Nu er det internationale fodboldforbund FIFA kommet til samme konklusion.

LÆS OGSÅ: Lewandowski er verdens bedste til fodbold 

Fundet ved afstemning

Det er et panel af fans, journalister, landstrænere og anførere, der gennem en afstemning skulle afgøre hvem der var verdens bedste. Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen var blandt dem, der gav sin stemme til Robert Lewandowski.

Lewandowski fik prisen sidste år efter en succesfuld sæson. Sammen med Bayern München vandt han det tyske mesterskab, den tyske pokalturnering samt Champions League. Verdens bedste scorede 55 mål i 47 kampe i sæsonen. Han er anfører på det polske fodboldlandshold og for dit tyske mestre og pokalvindere.

LÆS  Lewandowski: Jeg kommer tilbage og siger pænt farvel

Ifølge Ritzau stemte Ronaldo også på Robert Lewandowski, der også kaldes for ”Lewy”.

LINK TIL FIFA OM LEWANDOWSKI: THE BEST

Lewandowski topscorer

Polakken har scoret 44 mål for sin tyske klub i denne sæson, og 18 gange for det polske landshold. I Champions League turneringen har han scoret 15 mål for sin klub. Han satte for nogle år siden en ny rekord, ved at score fem gange på ni minutter for Bayern München. Lewandowski er den mest scorende udlænding i den tyske liga, og er kun et mål fra Gerd Müllers rekord. Den kan han tangere eller stikke næste lørdag.

LÆS  Legia Warszawa i svær Europa League gruppe

Den 32-årige polak har tidligere spillet for tyske Borussia Dortmund, Legia Warszawa, Znicz Pruszków og Lech Poznan. Han blev pokalmester i 2009, og polsk mester i 2010 med Lech Poznan.

Mere om fodbold på polsk og i Polen? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  Polen straffes fordi de ikke vil spille VM-fodbold mod Rusland