Liget af polsk bjergbestiger fundet

  Første_sne_i_Polen_polennu

  Arkivfoto.


  KARAKORUM: Det ene af de to polske bjergbestigere der forsvandt i begyndelse af marts er nu fundet.


  Polsk eftersøgningshold har lokaliseret den ene af de to forsvundne polske bjergbestigere. I marts forsøgte de at bestige verdens 12. højeste bjerg, der ligger i området mellem Pakistan, Indien og Kina. De var et hold på fire der var på vej mod 8.047 meter, men kun de to vendte tilbage til campen.

  Kom aldrig tilbage

  Bjergbestigerne Adam Bielecki og Artur Malek vendte sikkert tilbage til Camp Four, mens Maciej Berbeka og Tomasz Kowalski aldrig kom tilbage. Det var den 5. marts.

  Kun lokaliseret

  Liget ligger på en smal tinde i 7.900 meters højde, og det er endnu ikke fastslået hvem af de to savnede polakker, der er fundet.

  I juni rejste Maciej Berbeka til Pakistan for at finde ligene af de to bjergbestigere. Inden afrejsen sagde han at han ville finde dem, transportere dem til basecampen i 4.700 meters højde og begrave dem der.

  Lillebror i spidsen

  Det polske eftersøgningshold ledes af Maciej Berbekas lillebror Jacek, og de er ledsaget af to andre bjergbestigere, Jacek Jawien og Krzysztof Tarasewicz, samt journalist og rejse-bogs forfatter Jacek Hugo-Bader.