Little Rose bedste film på festivalen i Gdynia

  Rollen som Little Rose spilles af Magdalena Boczarska, der fik hædren som bedste skuespillerinde for sin præstation. Foto: Monolite Film.


  GDYNIA: Polens 35. nationale filmfestival uddelte i går den Gyldne Løve til film om kærlighed, spionage, studenteroptøjer og protester mod jødeforfølgelser i Polen i 1968.


  Den anerkendte polske filminstruktør Jan Kidawa-Blonski fik i går tildelt den prestigefyldte Gyldne Løve på den 35. polske Film Festival i Gdynia.

  Filmen

  Filmen udspiller sig under studenterprotesterne, og oprøret mod jødeforfølgelserne i 1968. En kaptajn i sikkerhedspolitiet, Rozek, får til opgave at indsamle oplysninger om en kendt samfundskritisk forfatter. Han sender sin kæreste, Little Rose til ham for at få løst opgaven.

  Little Rose er hemmelige agent, en ung og meget smuk kvinde. Hun ikke kun vinder forfatterens tillid, men til sidst også hans kærlighed. Sikkerhedspolitiet er tilfreds, fordi forholdet i starten giver dem mange nyttige oplysninger om den kritiske forfatter.

  Men Little Rose skifter side i takt med at hun forstår forfatteren mere og mere, og til sidst erkender hun, at hendes forhold til Rozek, kaptajnen i sikkerhedspolitiet, er absurd, og hun forsøger at bryde med fortiden.

  Little Rose gifter sig med forfatteren, til stor forargelse hans families og kolleger – da hun er meget yngre end den midaldrende forfatter.

  Bedste skuespillerinde

  Rollen som Little Rose spilles af Magdalena Boczarska, der også kunne glæde sig over at modtage festivalens hyldest, som bedste skuespillerinde.

  Men prisregnen over Little Rose fortsatte. En særlig pris for det længste bifald efter en film på den 35. filmfestival, tilfaldt nemlig også teamet bag Little Rose.

  Stor filmskaber

  Kidawa-Blonski er en anerkendt polsk filminstruktør og producent. Fra 1982 til 1991 var han medlem af Schlesien Film Company, og efter det blev opløst fortsatte han for OKO og Zodiak.

  Fra 1990 til 1994 var han formand for de polske filmproducenter. Siden 1991 har han været formand og medejer af Gambit Production filmstudie.

  Premiere i marts

  Filmen havde premiere i Polen den 12. marts 2010, og den nationale distributør er Monolith Films.

  Little Rose (2009)

  Instruktør: Jan Kidawa-Blonski
  Manuskript: Maciej Karpinski, Jan Kidawa-Blonski
  Fotograf: Piotr Wojtowicz
  Musik: Michal Lorenc
  Scenografi: Joanna Bialousz