Lovforslag om mere polsk musik i radioen

Radio

De polske radiostationer skal fremover spiller 60 procent polsk musik mellem klokken 5 og 24, hvis et nyt lovforslag bliver vedtaget. Arkivfoto.

LÆS  22-årig repræsenterer Polen i Eurovision finalen

WARSZAWA: Et nyt lovforslag kan betyde, at 60 procent af musikken på de polske radiostationer, skal være polsk. Forslaget har udløst protester.

LÆS  22-årig repræsenterer Polen i Eurovision finalen

Et nyt lovforslag, vil, hvis det bliver vedtaget, betyder at 60 procent af det musik som de polske radiostationer spiller, skal være på polsk.

Stramning af krav

I den nuværende lov, som er fra 1992, skal kun 33 procent af musikken være på polsk, men loven håndhæves ikke i dag, og indeholder ikke nærmere regelsæt, skriver flere polske medier.

Med det nye lovforslag fra Kulturministeriet skal de 60 procent måles i tidsrummet mellem klokken 5.00 og 24.00.

Protester mod forslag

De kommercielle radiostationer i Polen har protesteret mod forslaget.

– Vi bliver tvunget til at spille sange, som ingen gider høre, bare for at opfylde betingelserne i det nye lovforslag, siger Adam Czerwinski, direktør for den populære RMF radiostation til dagbladet Rzeczpospolita.

Polakker på engelsk

Polske kunstnere, der synger på engelsk, er heller ikke undtaget i lovforslaget, fremhæver branchen. Kulturministeriet og flere politikere er meddelt, at de gerne hører på kritikken.

LÆS  Tre dages gratis musikfestival tæt på Danmark

LÆS  22-årig repræsenterer Polen i Eurovision finalen