Lovforslag om mere polsk musik i radioen

Radio

De polske radiostationer skal fremover spiller 60 procent polsk musik mellem klokken 5 og 24, hvis et nyt lovforslag bliver vedtaget. Arkivfoto.

LÆS  22-årig repræsenterer Polen i Eurovision finalen

WARSZAWA: Et nyt lovforslag kan betyde, at 60 procent af musikken på de polske radiostationer, skal være polsk. Forslaget har udløst protester.

LÆS  Koncerter aflyst ved Polens største musikfestival

Et nyt lovforslag, vil, hvis det bliver vedtaget, betyder at 60 procent af det musik som de polske radiostationer spiller, skal være på polsk.

Stramning af krav

I den nuværende lov, som er fra 1992, skal kun 33 procent af musikken være på polsk, men loven håndhæves ikke i dag, og indeholder ikke nærmere regelsæt, skriver flere polske medier.

Med det nye lovforslag fra Kulturministeriet skal de 60 procent måles i tidsrummet mellem klokken 5.00 og 24.00.

Protester mod forslag

De kommercielle radiostationer i Polen har protesteret mod forslaget.

– Vi bliver tvunget til at spille sange, som ingen gider høre, bare for at opfylde betingelserne i det nye lovforslag, siger Adam Czerwinski, direktør for den populære RMF radiostation til dagbladet Rzeczpospolita.

Polakker på engelsk

Polske kunstnere, der synger på engelsk, er heller ikke undtaget i lovforslaget, fremhæver branchen. Kulturministeriet og flere politikere er meddelt, at de gerne hører på kritikken.

LÆS  Koncerter aflyst ved Polens største musikfestival

LÆS  Tre dages gratis musikfestival tæt på Danmark