Lovforslag: Total forbud mod LGBT optog og event

demonstration_warszawa_2017_lighed
Det polske parlament skal behandle et borgerforslag, der vil forbyde offentlige sammenkomster der kan relateres til LGBT-bevægelserne. Arkivfoto.

WARSZAWA: Et nyt lovforslag der har samlet 200.000 underskrifter, skal gøre LGBT-optog og andre relaterede event forbudt ved lov.

LÆS  Ny bundplacering til Polen i demokrati analyse

Når medlemmer af det polske parlament samles igen – formentlig i næste uge – så skal de tage stilling til et borgerforslag, der kræver et totalforbud mod LGBT-event, herunder parader i Polen. Lovforslaget bærer det meget enkle navn: Stop LGBT.

Lovforslaget forbyder alle offentlige sammenkomster, der fremmer ikke-heteroseksuelle retninger. I forvejen er Polen det land i Europa, hvor LGBT-personer har det værst, juridisk og socialt.

Kirken med

Initiativet har samlet 200.000 underskrifter, og er inspireret af regeringspartiets anti-LGBT-kampagner og LGBT-frie zoner. Flere ærkebiskopper har bistået med underskriftindsamlingen, men det er ikke regeringspartiet eller Forenet Højre, der har taget initiativet til Stop LGBT-loven.

Kaczynski: Kan ende som Irland

Regeringspartiets formand Jarosław Kaczyński sagde dog i september, at hvis ikke Polen kæmper for at beskytte sine værdier, kan det gå som i Irland der er blevet “en katolsk ørken der er forpestet med LGBT-ideologi”.

Regeringspartiet har ikke reageret officielt på forslaget, der formentlig kan give anledning til ny uro i regeringskoalitionen, ovenpå de omfattende abort-protester der har været i gang hver dag siden den 22. oktober.

Et nyt drama kan være under opsejling i Polen med det nye Stop LGBT-forslag.

Støt polennu.dk – og få flere nyheder. Ethvert beløb er en stor hjælp. Doner DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – eller DKK 1.000,00. Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer. Tak – for en sikkerhedsskyld.

LÆS  Omfattende sexmisbrug af børn i den katolske kirke

LÆS  Domstol afgør at anti LGBT-erklæringer er ulovlige