Lufthavne i Polen

Lufthavnen-i-Krakow

Flyforbindelser

Omkring halvtreds byer i mere end tredive lande har direkte flyforbindelser med hovedstaden i Polen. I Okecie -Lufthavnen i Warszawa lander fly fra omkring 25 luftfartsselskaber, heriblandt British Airways, SAS, Air France og Lufthansa. Polen har også direkte interkontinentale forbindelser med USA, Canada, Israel og Thailand.

Lufthavnene i Gdansk, Katowice, Szczecin, Poznan, Wroclaw og Krakow har også internationale forbindelser. Desuden er det muligt at flyve indenrigs fra mange lufthavne i Polen.

Andre flyforbindelser

Frederik Chopin-Lufthavnen i Okecie ved Warszawa har flyforbindelser til mere end tredive lande, som drives af 25 flyselskaber, heriblandt British Airways, SAS, Air France og Lufthansa. Polen har også direkte interkontinentale flyforbindelser til USA, Canada, Israel og Thailand.

De fleste polske lufthavne anvendes også til indenrigsflyvninger.

Polske lufthavne

• Bydgoszcz
• Gdansk
• Katowice
• Krakow
• Lodz
• Poznan
• Rzeszow
• Stettin-Goleniow
• Warszawa
• Wroclaw

Indenrigsflyruter

Der er mange måder at komme rundt på i Polen - i din egen bil, med tog, bus eller endda blaffe. Det er også muligt at rejse mellem de større byer med indenrigsfly.

Indenrigsfly

• Fra Krakow: Gdansk, Warszawa (Warszawa), Katowice
• Fra Katowice: Warszawa (Warszawa)
• Fra Gdansk: Warszawa (Warszawa), Krakow, Wroclaw
• Fra Wroclaw: Gdansk, Warszawa (Warszawa)
• Fra Poznan: Warszawa (Warszawa)
• Fra Szczecin: Warszawa (Warszawa)
• Fra Warszawa (Warszawa): Bydgoszcz, Gdansk, Katowice, Krakow, Lodz, Poznan, Rzeszow, Szczecin, Wroclaw, Zielona Gora

I lufthavnen

Indenrigsfly er en bekvem og hurtig måde at rejse på mellem de større byer i Polen. Passagererne skal tjekke ind senest på det tidspunkt, som er angivet på deres flybillet. Check-in tager kortere tid end ved de internationale flyvninger, normalt omkring 60 minutter.

Billetter og bagage

Du kan bestille og købe en billet direkte i lufthavnen, via telefon eller internettet. Billigere billetter og rabatter kan også findes. Lufthavnsskatter og brændstofomkostninger skal lægges til prisen for en billet.

Billetter

Returbilletter er de billigste. Det er dog nødvendigt at booke dem i forvejen og betale to uger før afgang. Mange flyselskaber tilbyder forskellige former for rabatter og tilbud. Billigere billetter kan også købes gennem last minute-tilbud. For yderligere oplysninger kontakt de flyselskaber, som tilbyder den flyrute, du har brug for.

Paskontrol

Inden afgang skal du gennem flere formaliteter. Check-in tiden i lufthavne er normalt to timer før afgang ved internationale flyvninger. Gå direkte til dit flyselskabs check-in-skranke. Når du har vist din gyldige billet og dit identitetskort eller pas (eller andre dokumenter, der kræves, for eksempel visum eller vaccinationscertifikater osv.) vil du modtage et boardingkort til dit fly.

I dag er der (især i de større lufthavne) to køer, en for EU-borgere og en for ikke EU-borgere. Her skal du fremvise dit pas eller identitetskort (for EU-borgere, der rejser inden for EU). Rejsende gennemgår lignende procedurer, når de rejser retur til deres hjemland.

Mens du venter på dit fly, kan du shoppe i de toldfrie butikker, som med deres lave priser er meget populære blandt turister. Men som EU-borger, der flyver inden for EU, har du ikke mulighed for at handle toldfrit.

Bagage

Der er visse begrænsninger med hensyn til indhold og størrelse af håndbagage. På grund af flysikkerheden og passagerernes sikkerhed er det ikke tilladt at have følgende genstande med i håndbagagen: Enhver form for genstande, der kan bruges som våben: Skarpe metalgenstande (lommeknive, sakse), brændbare materialer (lightergas, opløsningsmidler, tændstikker) eller giftstoffer.
Oplysninger om sikkerhed og bagagebegrænsning kan findes på de enkelte flyselskabers hjemmesider. Vær opmærksom på, at der også er et gebyr for overvægt.

Speciel bagage

Du skal være forberedt på at betale ekstra, hvis du medbringer speciel bagage for eksempel ski, snowboards, cykler, surfbrætter. Betalingen for stor bagage afhænger af det enkelte flyselskab og hvilken slags udstyr, det drejer sig om. Kørestole transporteres gratis.

Nationalt flyselskab

LOT er Polens nationale flyselskab, som flyver til det meste af verden. Flyruter og afgang kan ses på www.lot.com

Internationale selskaber

En række nye lavprisselskaber er startet i de senere år og har faste forbindelser mellem flere europæiske hovedstæder og polske provinsbyer.

Centralwings www.centralwings.com
Easy Jet www.easyjet.com
Germanwings www.germanwings.com
Sky Europe www.skyeurope.com
Wizz Air www.wizzair.com
Ryan Air www.ryanair.com