Lufthavnen i Gdansk er blevet tredje størst i Polen

  Gdansk_Lufthavn_2012,_ny_afgangsterminal

  Lech Walesa lufthavnen i Gdansk er nu Polens tredjestørste lufthavn. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  GDANSK: Lech Walesa lufthavnen ved Gdansk havde besøgsrekord i 2012 med 2,9 millioner passagere. Det gør lufthavnen til den tredje største i Polen.


  2012 var det bedste år for Lech Walesa lufthavnen ved Gdansk nogensinde. 2,9 millioner rejsende kom igen lufthavnen, og det er en fremgang på 442.000 i forhold til året før. Fremgangen betyder, at lufthavnen nu er den tredje største i Polen.

  Bedst udvikling

  Stigningen var på 18% i forhold til 2011. Det er den største fremgang blandt lufthavnene i Polen. Chopins Internationale lufthavn i Warszawa, der er størst i Polen, havde kun en stigning på 2,7 procent, mens den næststørste lufthavn, den i Krakow, havde en fremgang på 14 procent.

  EM og indenrigsflyvning

  Det gode resultat i Gdansk kan skyldes EM 2012 i fodbold i Gdansk, og indenrigstrafikken fra OLT Express, der gik konkurs sidste år, siger Tomasz Kloskowski, der direktør for Lech Walesa lufthavnen i Gdansk.

  Til 15 lande

  Lech Walesa lufthavn betjener 47 flyveruter til 15 lande. 60 procent af flyruterne betjenes af traditionelle flyselskaber, mens 40 procent betjenes af lavprisselskaber, som f.eks. Wizzair og Eurolot.

  Lufthavnen i Gdansk fik ny afgangshal kort tid før EM 2012 i fodbold begyndte i juni sidste år.