Måling: Dødt løb mellem præsident-kandidater

Regeringspartiets kandidat Andrzej Duda hyldes i mange kirker, hvor der som her satses på at de højere magter vil høre på kirkegængernes bøn om et genvalg til Duda den 12. juli. Privatfoto.

WARSZAWA: To nye meningsmålinger med hver sin vinder, har set dagens lys forud for præsidentvalget i Polen næste søndag.

LÆS  NIK: Præsidentvalget var i strid med forfatningen

Det bliver valgkampens slutspurt og de vælgere der endnu ikke har besluttet sig for hvem de skal stemme på, der kommer til at afgøre præsidentvalget næste søndag. Det viser de to seneste målinger. Den ene er offentliggjort af en gruppe frie medier, mens den anden er bestilt af det regeringskontrollerede TVP.

TVN/TVN24/Fakta

  • Rafal Trzaskowski – 47 procent

  • Andrzej Duda – 46 procent

  • Ved ikke – 7 procent

  • Kantar 2. – 3. juli

TVP1/Wiadomości

  • Andrzej Duda – 50,7 procent

  • Rafal Trzaskowski – 49,3 procent

  • Ved ikke – 0 procent

  • Gennemført 30. juni – 2. juli

I TVN-målingen er Rafal Trzaskowski gået 2,3 procent frem i forhold til en tidligere måling, mens præsident Andrzej Duda er gået 0,6 procent frem. Antallet af Ved-ikke svar, er reduceret med 2,9 procent.

Cirka 30 millioner polakker kan stemme på en af de to præsidentkandidater fra søndag, den 12. juli klokken 7.00. Der er spærretid fra midnat den kommende fredag, og frem til valgstederne lukker søndag klokken 21.00. Spærretiden betyder, at det er forbudt at føre valgkamp eller omtale målinger det seneste døgn fra valghandlingen begynder.

Overtrædelser af forbuddet kan give bøder på op til en million zloty. Den først exitpoll ventes på valgdagen klokken 21.05.

Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig.
Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  Kvinde frikendt for at fornærme præsidenten

LÆS  NIK: Præsidentvalget var i strid med forfatningen