Majka et sekund fra den gule førertrøje ved Tour de Polen

  Tour_de_polen_rundt_jakub_wozniak_polennu

  Rafal Majka vandt dagens etape af Tour de Polen (Polen Rundt) og er nu kun et sekund fra den gule førertrøje. Foto: Jakub Wozniak, gdansknu.dk.


  ZAKOPANE: Den polske Tinkoff-Saxo rytter Rafal Majka vandt Tour de Polen’s 5. etape, og er kun et sekund fra at overtage den gule førertrøje.


  Den succesrige polske rytter Rafal Majka vandt torsdagens 5. etape af cykelløbet Tour de Polen (Polen Rundt). For lidt over en måned siden havde Rafal Majka aldrig vundet en sejr som professionel cykelrytter. I dag kunne han tage sin tredje, da han kom først over stregen på den hårde femte etape i Tour de Polen. Med sejren er han bare et sekund fra at få den gule førertrøje.

  Største overskud

  På den 190 km lange 5. etape fra Zakopane til Strbskie Pleso i Slovakiet nåede en forbløffende stor gruppe på 22 ryttere samlet til målet i 1.313 meters højde, og i den tynde luft havde Majka det største overskud i spurten, hvor han henviste de to spanske Movistar-holdkammerater Benat Intxausti og Jon Ixaguirre til de næste placeringer, skriver politiken.dk.

  Tæt løb

  Det var så tæt på, at den 24-årige Tour-bjergkonge havde scoret dobbelttriumf ved også at erobre den gule førertrøje, at indehaveren af denne, tjekken Petr Vakoc (Omega Pharma Quick Step) faktisk var kørt tilbage til hotellet i sikker forvisning om, at han havde mistet den samlede førsteplads.

  Men da etapens facit justeredes, viste det sig, at 22-årige Vakoc havde forsvaret sin position med et enkelt sekund og således fortsætter i gult, når det i morgen atter går løs i bjergene.

  Første polak i 10 år

  Rafal Majka er den første polske etapevinder i ti år, og da han blev folkehelt efter Tour de France, blev hans indsats mødt med stor jubel fra tilskuernes side.

  – Jeg er dødtræt, men meget lykkelig, for jeg ved, hvor store forventninger mine landsmænd har haft til mig i dette løb, og nu har jeg i hvert fald ikke skuffet dem, siger Rafal Majka.

  Tilskuerne hjalp

  – Lige nu kan jeg slet ikke overskue, hvordan det skal gå i morgen, hvor der venter en ny skrap dag. Men forhåbentlig får jeg nye kræfter, som jeg gjorde det på den netop overståede etape takket være alle de tilskuere, der opildnede mig undervejs.

  Slutter lørdag

  Fredagens 6. Etape af Tour de Polen er på 174 km fra Bukovina Terma Hotel Spa til Bukowina Tatrzanska. Løbet afsluttes i Krakow med 7. etape på 25 km.