Majka vinder første OL-medalje til Polen

  majka_ol_rio_2016

  Polens mest berømte cykelrytter, Rafal Majka, sikrede lørdag Polen den første OL-medalje i Rio. Majka var forrest hen mod afslutningen af løbet, men blev ramt af kramper og måtte med stærke smerte set sig overhalet og henvist til en bronzemedalje. Foto: Majka.


  RIO: Polens cykelrytter Rafal Majka sikrede den første polske OL-medalje i Rio, og den første til Polens cykelhold siden 1988.


  Det blev Rafal Majka der som den første polak ved OL i Rio, vandt en medalje. Det skete i landevejsløbet lørdag, hvor Majka vandt en bronzemedalje.

  I front

  Rafal Majka havde ellers lagt sig alene i spidsen, efter at to af hans forfølgere styrtede på en nedkørsel. Det så derfor længe ud til, at Majka kunne køre guld hjem til Polen. Men sådan gik det ikke.

  Ramt af kramper

  Majka, der lige har vundet bjergtrøjen ved årets Tour de France, blev ved løbets afslutning ramt af kraftige kramper, der betød at polakken måtte helt ned i tempo og hans store forspring blev indhentet.

  Overhalet af dansker

  Han blev overhalet før opløbet, og gik dermed glip af en guldmedalje. Dermed endte slutspurten som et opgør mellem danske Jakob Fuglsang og belgiske Greg van Avermate, som belgieren kom bedst ud af.