Maraton-løbers død i Warszawa skal undersøges

  mand-død-under-warszawa-maraton

  Warszawa Maraton fik en dødelig slutning for en 38-årig mand, der faldt om efter mållinjen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: En 38-årige mand faldt om og døde, da han sammen med 12.000 andre deltog i det årlige Warszawa Maraton.


  En af deltagere i Warszawa Maraton i weekenden kunne næsten se mållinjen, da han pludselig besvimede.

  – Deltagerne omkring ham var ikke klar over, hvor alvorlig situationen var, men troede, at han var udmattet og hjalp ham over mållinjen. Efter mållinjen faldt han og mistede bevidstheden. Redningsfolk forsøgte at hjælpe ham, sagde Wojciech Bojanowski til TVN24, der deltog i løbet og omkring kl 13 var en vidne til den tragiske begivenhed.

  Ventetid årsagen til død?

  Anklagemyndigheden har indledt en undersøgelse af mandens død under Maraton-løbet i Warszawa. Ifølge vidnerne fik manden hjælp fra et redningshold med det samme, men ambulancen kom først efter 25-30 minutter.

  – Der var en anden mand, der også besvimede og blev taget med ambulancen med den samme. Den anden ventede på ambulancen, og døde under ventetiden, siger en vidne til TVN24.

  Højt sikkerheds niveau

  – Vi har organiseret maraton i mange år, og vi har en masse erfaring på området. Niveauet for sikkerhed er væsentligt højere end de anerkendte standarder. For hver kilometer var der livreddere, og 6 redningshelikoptere fulgte løbet, sagde en af arrangørerne for maraton-løbet Slawomir Rykowski til tvn24.

  To besvimede samtidig

  – Men ulykken skete på den sværeste sted, hvor der var mange mennesker, og det gjorde det vanskeligere. Der var en ophobning af begivenheder på målstregen, da to faldt om samtidig, og ambulancen tog den ene med sig og derefter vendte tilbage efter den anden. Vi vil undersøge omstændighederne præcist, men med et maraton-løb og det store antal mennesker, er det umuligt at forudse sådan en situationer, sagde Slawomir Rykowski.

  Kommende undersøgelse

  Warszawa Anklagemyndighed vil føre sagen og hvis det viser sig, at årsagen til mandens død var den manglende ambulance, kan det give fængselsstraf fra 3 måneder til 5 år for uagtsomt manddrab for dem, der var ansvarlige for at sikre lægehjælp under løbet,