Medie: Kaczynski-regeringen vil sænke pensionsalderen igen

Polen_pensionister
Pensionsalderen i Polen blev nedsat i 2017. Nu vil Kaczynski-regeringen love en yderligere sænkelse på fem år, fortæller flere polske medier med relationer til regeringspartiet. Arkivfoto.

WARSZAWA: Kaczynski-regeringen oplever tilbagegang forud for valget, og udover kontante løfter, vil regeringen nu sænkepensions alderen igen.

LÆS  Ukraine overvejer importforbud af frugt og grønt fra Polen

Kaczynski-regeringen oplever tilbagegang i målingerne, forud for efterårets parlamentsvalg i Polen. Regeringen har allerede lovet flere grupper af polakker gratis medicin, ligesom de berømte børnepenge 500 plus – bliver til 800 plus, hvis regeringen genvælges.

Men nu vil Kaczynski-regeringen genbrug et løfte fra valgsejren i 2015; lavere pensionsalder. Det skriver flere polske medier med relationer til regeringspartiet.

Kaczynski-regeringen: Fem år mere

Pensionsalderen blev nedsat i 2017 til 60 år for kvinder og 65 år for mænd. Nu vil regeringen sænke pensionsalderen yderligere, så den bliver 60 for mænd og 55 for kvinder, hvis de har arbejdet siden de var 20 år. Og kritikken af Kaczynski-regeringen fortsætter:

Eksperter: Helt utroligt

– Det er helt utroligt. Mens hele Europa hæver pensionsalderen, så sænker vi den for anden gang. Det bliver svært at fastholde. Selv det velhavende Tyskland har ikke råd til at finansiere det, siger Dr. Lukasz Waclawik fra Fakultetet for Ledelse ved AGH Universitet i Krakow.

Rammer kvinder mest

– At gå for tidligt på pension, betyder en fattig alderdommen. En yderligere sænkning af pensionsalderen vil blive et stort problem for kvinder, fordi de i forvejen får de laveste pensioner, siger Oskar Sobolewski, der er pensions- og arbejdsmarkedsekspert.

EU anbefaler Polen at forhøje pensionsalderen

LINK: EU anbefaler Polen at forhøje pensionsalderen.

 

 

LÆS  Klar besked fra USA: Ingen atomvåben til Polen

LÆS  Polens regering vil hæve mindstelønnen næste år