Medie: Ministerfyringer på vej i Polens regering

Medie Polen
Regeringskontrollerede medier skriver at der ventes ændringer i regeringen. Finansministeren står til fyring hævder flere kilder. Det sker efter den katastrofale skattereform, der har udløst vrede blandt regeringspartiets kernevælgere. Foto: KPRM.

WARSZAWA: Det regeringskontrollerede medie Polsk Radio skriver, at der er fyringer på vej i regeringen efter katastrofal skattereform.

LÆS  Polsk paves dødsdag markeret med optog og hærværk

Det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP og Polsk Radio skriver mandag middag, at regeringen er samlet for at diskutere ansvaret for den kaotiske skattereform, somregeringen har indført. Kilder siger til det regeringskontrollere medie, at der er minister fyringer på vej.

Regeringspartiets formand, vicestatsminister Jarosław Kaczyński sagde fornylig, at de ansvarlige for skattereformen ikke har levet op til deres ansvar.

– Måske er de ikke dygtige nok, eller også havde de ikke viljen, sagde Kaczynski dengang. Han sagde også, at det vil få konsekvenser for de ansvarlige.

Finansminister mister jobbet?

Finansminister Tadeusz Kościński og hans viceminister Jan Sarnowski kan begge miste deres job på grund af den kaotiske skattereform, skriver PAP. Kilder sig til bureauet, at udviklings- og teknologiminister Piotr Nowak, er kandidat til posten. Også vicestatsminister og landbrugsminister Henryk Kowalczyk nævnes som ny finansminister. Sidstnævnte har dog selv benægtet rygterne.

Mødet i regeringen begyndte ved middagstid mandag, oplyser det regeringskontrollerede medie, nyhedsbureauet PAP.

LINK: Nyt fra den polske regering

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.

 

LÆS  Resolution for polsk pave efter pædofili-anklager

LÆS  Warszawa-borgmester er den mest populære politiker