Mere end 200 kampvogne fra Polen til Ukraine

Kampvogne
Polen har sendt mere end 200 kampvogne til Ukraine, skriver et uafhængigt polsk medie. Polakkerne har siden krigen blev indledt i februar, brugt over syv milliarder zloty på militært isenkram til Ukraine, bekræfter den polske regeringschef. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen har leveret mere end 200 kampvogne til Ukraine, siden Rusland indledte sit angreb den 24. februar.

LÆS  Ukraines præsident takker polakker for fantastisk støtte

Polen har leveret kampvogne til Ukraine. Polens præsident Andrzej Duda bekræfter, at Polen har brugt 7 milliarder zloty på militær hjælp til Ukraine, siden Rusland indledte sin invasion mod landet den 24. februar.

200 kampvogne

Leverancerne bestod af 200 stk. russiske T-72 kampvogne og meget andet udstyr, til krigen mod Rusland, oplyser det uafhængige nyhedsbureau IAR fredag.

Polen har leveret alt fra droner til avancerede raketkastere og håndbårne luftforsvarssystemer, skriver IAR. Den ukrainske hær har allerede haft stor succes, med at skyde russiske helikoptere ned med det nye udstyr.

Oplysningerne om leverancerne med kampvogne fra Polen til Ukraine kommer efter, at den amerikanske præsident Joe Biden torsdag meddelte, at han vil anmode om yderligere 33 milliarder dollars i støtte til Ukraine. Hjælpen er i form af militært udstyr, økonomisk støtte og humanitær bistand, for at afhjælpe skaderne på Ruslands uprovokerede krig mod Ukraine.

Fredag er den 65. dag i Ruslands krig mod Ukraine.

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00

Statsminister vil ikke følge EU-domstolens dom

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned

LÆS  EU: Ingen racediskrimination ved polsk-ukrainsk grænse

LÆS  Kreml talsmand: Kampvognene vil også blive brændt