Mere militært samarbejde mellem Polen og Danmark

Danmarks forsvarsminister og en delegation besøgte mandag sin polske kollega i Warszawa. Her ses de to delegationer ved dagens møde om øget militært samarbejde mellem Polen og Danmark. Foto: MON.

WARSZAWA: Danmarks forsvarsminister Morten Bødskov er blevet enig med sin polske kollega om øget militært samarbejde.

LÆS  Dansk succes ved EM i håndværk i Gdansk

Danmark og Polen skal have mere militært samarbejde. Det var en af konklusionerne, da den polske forsvarsminister – og vicestatsminister – Mariusz Błaszczak tog imod sin danske kollega, Morten Bødskov. Det skriver det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

På et fælles pressemøde sagde Blaszczak, at samtalerne med den danske forsvarsminister og hans delegation havde fokuseret på sikkerheden i Østersøområdet, en fortsættelse af støtten til Ukraine og styrkelse af det militære samarbejde mellem Danmark og Polen.

Militært samarbejde

– Vi har samarbejdet i lang tid, og jeg tror, ​​at sikkerheden i Østersøregionen er det vigtigste emne for begge vores lande, sagde den danske forsvarsminister Morten Bødskov. De to forsvarsministre bekræftede også, at de begge hilser Finland og Sverige velkommen som medlemmer i NATO-kredsen.

Frit Ukraine – et frit Europa

Den polske forsvarsminister roste Danmark:

– Vi sætter pris på Danmarks engagement i støtten til Ukraine. Et frit Ukraine betyder et frit Polen, og et frit Ukraine betyder et frit Europa. I dag kæmper ukrainerne for hele Europas frihed.

– Vi sætter pris på samarbejdet med Danmark i NATO’s Nordøst korps i Szczecin og vi er også taknemmelige for muligheden for at arbejde sammen om diversitet i energiforsyningerne, sagde den polske forsvarsminister på pressemødet.

Vil se på muligheder for samarbejde

Forsvarsministeriet i Danmark refererer også til mandagens møde. Her siger den danske forsvarsminister Morten Bødskov:

– Danmark sætter stor pris på samarbejdet med Polen i rammen af NATO’s korpshovedkvarter i Szczecin, og jeg er åben for at se på mulighederne for at udvikle et tættere samarbejde mellem Danmark og Polen i fremtiden. En af mulighederne kunne være et samarbejde om F35-flyene, siger forsvarsminister Morten Bødskov.

LÆS  Direkte fly mellem Danmark og Polen som aldrig før

– Fra dansk side sætter vi stor pris på den særlige rolle, Polen spiller i den nuværende situation, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at slå fast, at Danmark er stærkt engageret og klar til det lange træk. Det viste vi med donorkonferencen i København og det er vi også parate til et vise i det videre arbejde, siger Morten Bødskov.

LÆS  Danske håndboldfans fik mere end en sejr med hjem

LINK: Læs også nyhed på Forsvarsministeriets hjemmeside