Mikrobryggerier i Polen sælger mere øl

  Stor_fremgang_for_små_bryggerier_i_Polen

  Tre slags øl fra Brovarnia Gdansk, der er årets mikrobryggeri i Polen. Udvalget består af lys, mørk og hvedeøl, og er af udsøgt høj kvalitet. Arkivfoto.


  GDANSK: Salget af øl falder generelt i Polen, men de mindste bryggerier har fremgang. I Brovarnia Gdansk bryggeriet, som er en del af Hotel Gdansk, har man titlen som året mikro-bryggeri. Et eksperthold fra polennu.dk har besøgt bryggeriet.


  Sidste år faldt salget af øl i Polen med otte procent. I år tegner det til en yderligere nedgang på fire procent.

  Det skriver avisen Puls Biznesu, som til gengæld kan rapportere om fremgang for en del af branchen.

  Restaurant-bryggerier

  Antallet af polske mikrobryggerier er stigende. Der er først og fremmest tale om bryggerier, som bliver etableret i forbindelse med en restaurant.

  Puls Biznesu har talt med eksperter, som vurderer, at Polen har plads til mellem 80 og 100 restaurant- og hotel bryggerier.

  Årets bryggeri

  Hotel Gdansk, der ligger centralt i havnebyen, har sit eget bryggeri, Brovarnia Gdansk, der har titlen som årets mikrobryggeri. Et eksperthold fra polennu.dk besøgte bryggeriet i denne uge, og stedet kan varmt anbefales af såvel danske som polske medarbejdere. Og det blev ved selvsmagning konstateret, at det ikke er for ingenting, at bryggeriet har titlen for årets mikrobryggeri i Polen.

  Tre slags på menuen

  Bryggeriet tilbyder tre slags øl, lys, mørk og hvede. Den mørke og den lyse øl, kan varmt anbefales. Ingen af de udsendte fra polennu.dk havde mod på hvede-udgaven, men for andre besøgende i bryggeriet, som egentlig er en restaurant, blev der udtrykt stor tilfredshed med kvaliteten.

  Kontakt: Yderligere oplysninger til bryggeriet kan rettes til marketingchef Paulina Hinz på telefonnummer +4858 300 17 17 ved Hotel Gdansk.

  Det koster, alt efter beliggenhed, mellem to og fire millioner zloty at etablere et mikrobryggeri.

  Dansk lokaløl fra Polen

  Det er ikke kun øl til polske mikrobryggerier, der bliver brygget i Polen.

  Politiken fortæller torsdag, at det danske mikrobryggeri Skovlyst sælger øl, der er “Brygget i EU”.

  Bryggeriet erkender, at det dækker over, at øllet er brygget i Polen.

  Præcis hvor i Polen den danske “lokaløl” er fremstillet, fremgår ikke af artiklen.