Minister: Arbejdet med Baltic Pipe fortsætter

Baltic Pipe
Baltic Pipe gasledningen skal efter planen indvies i oktober 2022. Men nu er byggeriet blevet stoppet på dansk side, og det er usikkert hvad det får af betydning for færdiggørelsen af forbindelsen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Trods de danske myndigheders stop for Baltic Pipe byggeriet fortsætter byggeriet som planlagt, siger Polens viceudenrigsminister.

LÆS  Aftale om gas til Baltic Pipe indgået i sidste øjeblik

De danske myndigheders stop for byggeriet af Baltic Pipe har overrasket regeringen i Warszawa. Baltic Pipe projektet er et vigtigt polsk prestigeprojekt for enhver siddende polsk regering. Forbindelsen skal sikre polsk og europæisk uafhængighed af russisk gas.

Viceudenrigsminister Paweł Jabłoński siger til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP, at beslutningen om at trække miljøgodkendelsen af Baltic Pipe tilbage, kun omfatter den danske del af gasledningen.

Minister: Kun midlertidigt?

– I de øvrige områder fortsætter arbejdet som planlagt. Alt tyder på, at det er forhold på den danske side der er baggrunden for beslutningen. Arbejdet er suspenderet, men det er kun midlertidigt og indtil den danske investor opfylder de miljømæssige og juridiske krav, siger viceudenrigsministeren.

Jabłoński siger også, at i dette tilfælde er Polen ikke part i sagen.

– Af den grund har vi heller ingen juridiske muligheder, men vi arbejder gennem vores diplomatiske forbindelser på sagen. Husk på, at Baltic Pipe-projektet er af strategisk karakter for hele Europa, og det faktum skal ingen glemme, siger ministeren.

LINK: Mere om Baltic Pipe

Flere nyheder på dansk fra Polen? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  Aftale om gas til Baltic Pipe indgået i sidste øjeblik

LÆS  Tyskland stopper Nord Stream 2 gasledningen