Minister: Mundbind og skærme er uden virkning

mundbind og corona i Polen
Polens sundhedsminister Adam Niedzielski vil have strammet reglerne for mundbind og ansigtsskærme. De er ikke effektive, sagde han på et pressemøde fredag, hvor han konstaterede at den 3. covid-19 er nået til Polen. Foto: MSZ.

WARSZAWA: Polens sundhedsminister vil skærpe kravene til mundbind og ansigts-skærme, da de ikke yder den nødvendige beskyttelse. Tredje bølge er nået til Polen.


Mundbind og ansigts-skærme er ikke effektive nok. Det fastslår Polens sundhedsminister Adam Niedzielski, der er i gang med at udarbejde nye regler for tildækning af mund og næse. Og han bakkes op af videnskaben. Ordene faldt på en pressekonference fredag i Warszawa.

– Vi vil stoppe brugen af ​​ansigtsskærme af plast, tørklæder og mundbind, der ikke garanterer tilstrækkelig beskyttelse. Det medicinske råd skal nu komme med anbefalinger til, hvilken slags ansigtsmasker der skal være tilladt, siger sundhedsministeren.

Kun mundbind med effekt

Professor Andrzej Horban, regeringens særlige covid-19 rådgiver har anbefalet, at der kun må bruges professionelle kirurgiske engangsmasker af stof, nanofiltrerede ansigtsmasker, åndedrætsværn KN95 eller FFP2 og godkendte stof mundbind.

Tredje bølge i Polen

På pressekonferencen sagde Niedzielski også, at den tredje corona bølge har ramt Polen.

– Det første tilfælde af den sydafrikanske covid-19 variant er bekræftet af laboratoriet ved det medicinske universitet i Białystok og blev påvist i Suwałki-området i det nordøstlige Polen, sagde sundhedsministeren.

Ministeren sagde også, at antallet af inficeret med den britiske virus variant, stiger i Polen. Cirka 10 procent af de patienter der har covid-19 i Polen, har den britiske variant. Ministeren advarede også om, at det ikke alene er de nye virusvarianter der har fået smittetallene til at stige i Polen. Polakkernes aftagende respekt for restriktionerne er også et stort problem, fastslog ministeren med henvisning til de genåbnede skisportssteder i det sydlige Polen.

Følg debatten om mundbind og dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Mundbind mod polske fordomme? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men kendskab og viden er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod fordomme. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem efter nye EU- regler, kræve en bekræftelse fra dig på SMS eller via NemID. Vi beklager.

EKSTERNT LINK: Rejsevejledning Polen – Udenrigsministeriet