Minister nedtoner forsinkelser af stadionbyggerier

  Warszawa_nye_nationastadion_Polen_Iben_Molgaard_Madsen

  Polen sportsminister Adam Giersz tilbageviser den hårde kritik af forsinkelserne med de nye EM-fodbold stadions i Polen, og mener kritikken er medieskabt. Det nye nationalstadion i Warszawa ventes først at kunne tages i brug til november, oplyser ministeren. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: Polens sportsminister Adam Giersz har gjort status over de polske stadionbyggerier, og tilbageviser den hårde kritik af forsinkelserne.


  I et forsvar til kritikken i forbindelse med forsinkelserne med stadions op til EM-slutrunden næste år, siger den polske sportsminister, at det har været nødvendig at researche den seneste teknologi for stadions, og fortsætter:

  – Det var krævet af os, at vi skulle bygge stadions hurtigere end nogen andre før har gjort, sagde den polske sportsminister Adam Giersz til polsk radio. Ministeren mener, at kritikken er medieskabt.

  Forsinkelser

  Men ministeren erkendte samtidigt, at der havde været fejl i planlægningen, og henviser dermed til aflysninger og forsinkelser som har ramt det nye nationalstadion i Warszawa, og den nye PGE Arena i Gdansk.

  – Vi har budgetteret med indtægter allerede nu, og vi har ikke taget højde for eventuelle forsinkelser, sagde sportsministeren.

  Gdansk godkendt

  Stadion i Poznan blev godkendt sidste år. Det nye stadion i Gdansk blev godkendt i den forgangne uge, med tre måneders forsinkelse. Wroclaw bliver det næste stadion der ventes færdig. Formentlig til september. Den polske sportsminister lovede, at det nye nationalstadion i Warszawa står færdig senest i november.

  EM fodbold

  De fire byer skal sammen med fire ukrainske byer, være værter for næste års slutrunde i EM fodbold.