Mozart Festival 2013 begyndt i Warszawa

  Opera

  Mozart Festivalen byder på en lang række operaforestillinger og koncerter måneden ud i Warszawa. Foto: Warszawska Opera Kameralna.


  WARSZAWA: Den årlige Mozart Festival er gået i gang i den polske hovedstad, og byder på en lang række koncerter juni måned ud.


  Wolfgang Amadeus Mozart Festival finder for 23. gang sted i den polske hovedstad Warszawa. Festivalen sætter sit præg på Warszawa, og den tiltrækker hvert år med sit omfattende program, musik-elskere fra hele verden.

  Udendørs forestilling

  Festivalen åbnede torsdag med premiereforestillingen Cosi fan tutte instrueret af Mark Weiss. Forestillingen bliver opført flere gange i løbet af festivalen, der også byder på operaerne Figarros Bryllup, Bortførelsen fra Seraillet, Tryllefløjten, La finta giardiniera og andre verdenskendte Mozarts operaer. Festivalens højdepunkt bliver en udendørs forestilling af Don Giovanni instrueret af Jerzy Lach. Opførelsen vil finde sted på gårdspladsen ved Wilanow Slottet i Warszawa.

  Verdenskendt festival

  Mozart Festivalen blev for første gang gennemført i 1991 af Warsaw Chamber i anledning til komponistens 200 års fødselsdag. Festivalen blev hurtigt verdenskendt som det eneste sted i verden, hvor samtlige Mozarts scene-værker bliver opført. På grund af økonomi er festivalens program i år begrænset til 11 ud af 26 operaer, og 40 koncerter og forestillinger.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Festivalens program på engelsk