Museer og kultursteder holder længe og gratis åbent i aften

  Støttekoncerter_for_Hviderusland_ved_Kulturpaladset_0

  Kulturpaladset i Warszawa, der rummer flere biografer og udstillinger, er et af de steder der er med i Museums Natten mellem lørdag og søndag. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.


  WARSZAWA: Museums Natten gennemføres i aften i 150 polske byer, hvor museer og kultursteder holder gratis og længe åbent.


  Natten mellem lørdag og søndag slår polske museer og kultursteder i 150 byer dørene op for alle kulturinteresserede. Museums Natten, der i år gennemføres for 10. gang, byder på en bred vifte af forskellige gratis arrangementer, udstillinger, workshops, koncerter, foredrag, film, spil og leg.

  Nye steder

  I Warszawa er der 210 kultursteder, der deltager i Museums Natten. Blandt de nye steder, der er med i år, findes der det nyåbnede jødiske museum, kulturministeriet og det nye nationale fodboldstadion. En særlig oplevelse venter de, der vil besøge den berømte E. Wedels chokoladefabrik, hvor man kan lære fabrikkens historie at kende, og få smagsprøver på den kendte chokolade.

  Gamle busser

  På Warszawas gader vil der i løbet af Museums Natten køre 26 gamle busser rundt, der var i brug under kommunismen i Polen. De vil køre besøgende rundt mellem kulturstederne i den polske hovedstad.

  Siden 2003

  Museums Natten fandt sted for første gang i Polen i 2003. Begivenheden bliver hvert år mere og mere populær, og sidste år deltog en million mennesker i løjerne..