Næstformand i Sejmen smidt ud af sit parti

  Parlamentets_næstformand_partiløs_Polen_polennu

  Wanda Nowicka er nu partiløs næstformand for det polske parlament Sejmen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Næstformanden for det polske parlament, Sejmen, er smidt ud af sit parti, Palikot-bevægelsen.


  Næstformand for Polens parlament Sejmen, Wanda Nowicka, er ekskluderet af sit parti, Palikot-bevægelsen. Det er sket fordi, næstformanden har taget imod en bonus, som hun er berettiget til.

  Nej til bonus

  Partilederen Janusz Palikot, der er formand for det tredje største parti i Sejmen, har sagt, at parlamentsmedlemmer ikke må tage imod bonusser, fordi Polen er i krise.

  Men Nowicka har accepteret at modtage 40.000 zloty i årsbonus, som hun er berettiget til, af parlamentets formand, Ewa Kopacz.

  Hver sin vej

  – I dag er mit parti og jeg gået hver sin vej, sagde Nowicka onsdag eftermiddag til det polske nyhedsbureau PAP, efter at være blevet ekskluderet af Palikot-bevægelsen.

  Opbakning fra regeringsparti

  Palikot-bevægelsen har forsøgt at fjerne næstformanden fra sin post, men et flertal i Sejmen, under ledelse af statsminister Donald Tusk, har forpurret denne plan, så Nowicka kan forsætte på posten. På den måde undgår parlamentet også, at få en transseksuel som næstformand, som et flertal havde frygtet. Palikot bevægelsen havde foreslået det første transseksuelle polske parlamentsmedlem, Anna Grodzka til posten.

  Nyt parti?

  Parlamentets næstformand fortsætter på posten som løsgænger, men det ventes at hun tilslutter sig regeringspartiet Borgernes Platform eller Demokratisk Venstre Alliance.