NATO må i dialog med Rusland om atomvåben

  Polens_udenrigs,inister_Radek_Sikorsk

  Polens udenrigsminister Radek Sikorski og hans norske kollega, vil have dialog med Rusland i forbindelse med det kommende NATO-topmøde i USA. Foto: mfa.gov.pl


  NEW YORK: NATO må i dialog med Rusland om atomvåben, skriver den polske og den norske statsminister i en fælles artikel i New York Times.


  Den polske og den norske udenrigsminister vil på NATO-topmødet i Chicago næste søndag, foreslå at alliancen går i dialog med Rusland om atomvåben.

  På høje tid

  – Det er på høje tid, at vi får en meningsfuld dialog mellem NATO og Rusland om nukleare spørgsmål i almindelighed, og om taktiske atomvåben i særdeleshed, skriver Polens udenrigsminister Radek Sikorski, og hans norske kollega Jonas Gahr Støre i en fælles kronik i New York Times.

  Verden uden a-våben

  Ministrene henviser også til, at man på topmødet i Lissabon i 2010, besluttede at skabe rammer for en verden uden atomvåben.

  Topmøde i Chicago

  NATO’s to topmøde, der begynder i Chicago i næste weekend vil få deltagelse af 51 landes ledere. Fra Polen deltager præsident Bronislaw Komorowski og statsminister Donald Tusk.

  Afbud fra Putin

  Ruslands Vladimir Putin deltager ikke, men vil sende en delegation til mødet.

  Største NATO-topmøde

  NATO generalsekretær Anders Fogh Rasmussen har kaldt topmødet “for det største i NATOs historie”.