NATO sat i højt beredskab efter russisk provokation

beredskab
NATO har øget beredskab i luften, efter at russisk jagerfly tvang et polsk Frontex til landing – en manøvre, der kunne have kostet de fem mennesker livet. Foto: NATO AP.

BRUXELLES: NATO flyenheder er sat i højt beredskab, efter at et russisk fly tvang et polsk Frontex fly til at nødlande, meddeler NATO.

LÆS  Rusland roser sig selv for invasionen af Polen

NATO flyenheder er sat i højt beredskab, efter at et russisk jagerfly provokerede, og tvang et polsk Frontex propelfly til landing. Det er en klar advarsel til Rusland, hedder det fra NATO hovedkvarteret i Bruxelles.

– NATO Air Policing-enheder er blevet sat i højt beredskab som en reaktion på den farlige adfærd som et russisk militærfly udførte nær et polsk Frontex-fly over Sortehavet ved Rumænien i fredags, lyder det fra NATO-hovedkvarteret.

– NATO forbliver på vagten, fastslås det i et kommuniké fra Bruxelles. NATO Air Policing omfatter alle aktiviteter inden for ​​det suveræne luftrum i medlemslandene i NATO.

(Artiklen fortsættes under)

Fire NATO-jagerfly på vingerne efter russisk provokation

LINK: Fire NATO-jagerfly på vingerne efter russisk provokation

NATO beredskab: Et signal til russerne

– Dette er et signal til russerne, der begår denne type provokationer, om – at Frontex-fly altid kan regne med NATO-støtte, siger Pszczel, der er tidligere leder af NATO-missionen i Moskva, i et interview med den uafhængige radiostation RMF FM.

Hvad det øgede beredskab reelt betyder, oplyses ikke. Men polske eksperter siger, at det handler om kortere reaktionstider, og flere frihedsgrader for NATO enhederne.

 

 

LÆS  Statsminister til træf med Trump og Orban i Spanien

LÆS  Medvedev: Polen vil besætte det vestlige Ukraine