NATO vil skære ned på udgifterne i Polen

  NATO_Polen_spareplan_Anders_Fogh_Rasmussen

  NATO generalsekretær Anders Fogh Rasmussen skal finde besparelser i NATO. Alliancen vil spare 40 procent på allerede planlagte investeringer. Foto: NATO.


  WARSZAWA: NATO vil spare 40 procent af sine udgifter i Polen, skriver det polske dagblad Rzeczpospolita, der er kommet i besiddelse af dokumenter fra alliancens generalstab.


  Den internationale økonomiske krise har også ramt forsvarsalliancen NATO, der nu vil spare 40 procent på udgifterne i Polen, skriver dagbladet Rzeczpospolita.

  Bladet har skaffet sig adgang til dokumenter i generalstaben.

  Ny aftale

  Det sker kun kort tid efter, at USA og Polen har lavet aftaler om militært samarbejde, og investeringer i nyt missilforsvarssystem.

  En aftale, der tidligere blev indgået mellem Polen og Georg W. Bush, blev ændret med valget af Barack Obama som ny præsident.

  Problem med papirgangen

  Af dokumenterne fremgår det også, at Polen ikke rettidigt har indsendt de nødvendige dokumenter, for at NATO’s planer og investeringer kan gennemføres som aftalt.

  Ser på status

  – På mandag vil Forsvarsministeriet søge løsninger, der sikre, at vi kan fortsætte moderniseringen af vore militære baser, og få reduceret de problemer vi har med entreprenører, siger oberst Wieslaw Grzegorzewski, der er talsmand i Forsvarsministeriet.

  750 millioner euro

  NATO har oprindelig planlagt at bruge 750 millioner euro til investeringer i Polen. Planerne skal være gennemført, og pengene være brugt inden 2014.