Nazister idømt fængselsstraffe i Polen for racisme

  Politiet_i_Polen_har_lukket_racistisk_hjemmeside

  Politiet lukkede tilbage i 2006 den racistiske hjemmeside, som nu betyder, at tre nazister sendes et og et halvt år bag tremmer. Arkivfoto.


  WROCLAW: Tre redaktører af nazistiske hjemmesider er blevet idømt fængselsstraffe i Polen for udbredelse af nazisme og racehad.


  Byretten i Wroclaw har idømt tre nazistiske redaktører af en fremmedfjendsk hjemmeside fængselsstraffe for udbredelse af racisme og fremmedhad.

  1,5 års fængsel

  De tre der blev fundet skyldige i anklagerne er: Mariusz T. fra Bielsko-Biala, Andrzej P. fra Swinoujscie og Bartosz B. fra Slupsk. De blev dømt til 1,5 års fængsel, for at opfordrer til had mod fremmede, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Homoseksuelle udstillet

  Den polske Redwatch hjemmeside har med en såkaldt ’død over’-liste, offentliggjort navne op folk der støttede homoseksuelle, venstreorienterede, anti-fascister og feministiske aktivister. Under et kalder organisationen grupperne for fjender af vores race’.

  På hjemmesiden har de tre opfordret til, at de navngivne personer skulle dræbes med en kniv.

  Hjemmeside lukket

  I 2006 lukkede politiet i Polen den racistiske hjemmeside, men organisationen har fortsat tilknytning det det fascistiske broderskab ’Blood and Honour’, der har grupperinger både i Tyskland, Holland og Polen.