Netto nedsætter de daglige åbningstider med en time

Netto_i_Gorzow
Netto i Polen skruer ned for åbningstiderne for at spare på energien. Netto er dem den første kæde, der tager det initiativ. Arkivfoto.

WARSZAWA: Den danske detailkæde Netto, har besluttet at holde en time mindre åbent om dagen, for at spare energi.

LÆS  Vestas får stor ordre og etablerer ny fabrik i Polen

Den danske detailkæde Netto vil skære ned på åbningstiderne i de 650 supermarkeder i Polen. Det oplyser en talskvinde fra Netto i Polen til mediet Wiadomosci Handlowe.

Netto først i Polen

Dermed bliver Netto den første kæde i Polen, der skærer ned på åbningstiderne for at spare på energiomkostninger. De første tyve butikker indfører de reducerede åbningstider allerede fra på tirsdag. Butikkerne åbner enten en time tidligere end planlagt eller en time før lukketid.

Netto er foreløbig den eneste kæde, der ændrer åbningstider på grund af energipriserne. Polens største discount-supermarkedskæde, Biedronka, har ingen planer om at ændre åbningstiderne. Ikke for at spare penge i al fald. Så vil de hellere opsætte flere solceller.

– Vi har i allerede 120 installationer, oplyser Biedronka, der har cirka 3.300 butikker i hele Polen.

Til gengæld kræver de ansattes organisationer hos Biedronka, at butikkerne i store byer lukker klokken 22.00 og i de mindre byer klokken 21.00.

Danske Netto køber konkurrent i Polen

 

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.

LÆS  Vestas har købt fabrik til offshore vind byggeri i Polen

LÆS  Vestas får stor ordre og etablerer ny fabrik i Polen