800px-Aula_UAM_i_Collegium_Minus_Poznań

Institut af Skandinaviske Studier på Adam Mickiewicz Universitet i Poznan står bag festivalen om nordisk kultur, der åbnes på mandag i Poznan. Arkivfoto.

LÆS  Lavpris fly til Gdansk, Krakow og Poznan igen fra juli

POZNAN: En stor nordisk kulturfestival “Tid til Skandinavien” begynder i Poznan mandag. Arrangementets hovedtema er kvinderne i den skandinaviske kultur.

LÆS  Poznan og Szczecin på rejsemesse i Herning

Den første skandinaviske festival for polakker åbner i Poznan mandag. Arrangørerne siger, at initiativet er et resultat af den stigende interesse for Skandinavien blandt polakkerne.

Kvinder som hovedtema

Temaet for festivalen er “Piger, hekse, søstre… og kvinder i den skandinaviske kultur”. Projektet består af fire dele, som gennemføres i marts, juni, oktober og december. En lang række film, foredrag og workshops er blandt indslagene på festivalen. Et af foredragene er om den danske filminstruktør Carl Th. Dreyer.

Festivalen giver også muligheder for smagsprøver fra det skandinaviske køkken, og mulighed for at lære mere om skandinaviske sprog.

Fra den 4.marts

Festivalen er organiseret af Institut for skandinaviske studier på Adam Mickiewicz Universitet i Poznan i samarbejde med Kulturcenteret Slottet i Poznan. Festivalen åbner mandag og fortsætter frem til den 10. marts.

LÆS  Flyselskaber aflyser planlagte ruter til Polen

LÆS  Anholdt for dødstrusler mod præsident-kandidat