Norge udviser polsk diplomat

ane_haavardsdatter_lunde_norge_udviser

Ane Haavardsdatter Lunde, vicedirektør i Norges Udenrigsministerium meddeler mandag, at de har hjemsendt en polsk konsul, hvis aktivitet var uforenelig med en konsuls arbejde. Foto: NRK.

LÆS  Norge afviser polsk anklage: Vi bidrager markant

OSLO: Det norske udenrigsministerium har mandag eftermiddag, besluttet at udvise den polske diplomat Slawomir Kowalski.

LÆS  Norge afviser polsk anklage: Vi bidrager markant

Vicedirektør i det norske udenrigsministerium, Ane Haavardsdatter Lunde, har mandag meddelt, at ministeriet har bedt Polen om at hjemkalde konsul Slawomir Kowalski.

Uforenelig aktivitet

Årsagen til denne beslutning er at hans aktiviteter er uforenelige med en diplomats rolle. Hvad der ligger bag formuleringen er redaktionen ubekendt, og det kan være alt fra dårlig opførsel til spionage, eller det der er værre. Den polske konsul Slawomir har nu tre uger til at forlade Norge, inden myndighederne ellers vil tvinge ham ud af landet. I Polen står han formentlig til heltemodtagelse, da han i 2016 blev kåret som Polens bedste konsul.

Dårlig timing

En konflikt med Norge netop nu, er en katastrofe for det polske regime. Det er Norge der skal redde Polen ud af gasafhængigheden af Rusland med blandt andet gasledningen Baltic Pipe der går via Danmark.

LÆS  Norge afviser polsk anklage: Vi bidrager markant

LÆS  Polen har ikke sikret norsk gas til dansk gasledning