Nu er der 68 tilfælde af svineinfluenza i Polen

  Ni polakker er indlagt her på Szczecin Hospital med svineinfluenza. Ni andre afventer deres skæbne i Lodz, mens en 8-årig pige stadig er i livsfare på et hospital i Warszawa. Arkivfoto.


  SZCZECIN: Ni polakker er blevet smittet med A-H1N1 virus efter en bustur til Spanien. Polen har nu 68 personer med svineinfluenza.


  En ferietur til Spanien for 80 polakker er blevet afbrudt tidligere end planlagt. Ni af passagererne er blevet smittet med A-H1N1 virus, også kaldet svineinfluenza, og er indlagt på et hospital i Szczecin.

  Ni andre fra busturen venter stadig på resultatet af deres prøver på et hospital i Lodz.

  Under kontrol

  Vicedirektøren for Szczecin Hospital, Grzwgors Kulig, oplyser, at alle patienterne efter busturen, med en enkelt undtagelse, er stabiliseret og uden for livsfare. De er indlagt på hospitaler over hele Polen.

  Pige i livsfare

  En 8-årig polsk/amerikansk piges tilstand er dog stadig kritisk efter busturen til Spanien. Hun er indlagt på intensiv afdeling i et hospital i Warszawa.

  Polen har med de seneste smittede fra busturen til Spanien, nu 68 konstaterede tilfælde af svineinfluenza eller A-H1N1 virus.

  Ikke farlig

  Svineinfluenza er ikke mere livstruende end andre kendte influenzatyper, men er langt mere smitsom. Polens veterinære myndigheder har indkøbt vaccine, hvis situation skulle kræve det.

  De fleste polakker og danskere er blevet smittet ved Sofia og Sunny Beach i Bulgarien, samt i Spanien og England.