Ny formand for polsk-nordisk handel

  Formand_for_polsk-skandinavisk_business_interesser_Carsten_Nilsen_polennu

  Carsten Nilsen er ny formand for SPCC, det polsk-skandinaviske handelskammer, og afløser danskeren Peter Tærø Nielsen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Skandinavisk-polsk erhvervsorganisation har fået ny formand. Carsten Nilsen blev valgt uden modkandidater.


  Skandinavian-Polish Chamber of Commerce (SPCC) fik i går aftes ny formand.

  Nordmanden Carsten Nilsen afløste danskeren Peter Tærø Nielsen, der har valgt at trække sige for at give plads til nye kræfter. Det skandinaviske handelskammer i Polen havde generalforsamling i går aftes på Radisson Hotel i Warszawa.

  3.000 deltagere

  På den årlige generalforsamlingen redegjorde formanden, Peter Tærø Nielsen, for aktiviteterne sidste år, og kunne bl.a. fortælle, at organisationen stod bag 61 events med deltagelse af over 3.000 personer i 2010.

  Arrangementerne har primært været af erhvervsmæssig karakter, men der har også været gennemført flere kulturelle og sociale arrangementer. Det var også SPCC, der i sidste måned stod bag en skandinavisk kulturfestival i Warszawa, der strakte sig over to dage.

  Sammenslutning

  SPCC er en erhvervssammenslutning, der blev etableret i 2004 i et samarbejde mellem danske, svenske, finske og norske erhvervsinteresser i Polen. Organisationen har i dag 352 medlemmer, som tæller nogle af Nordens største virksomheder.

  Flere steder

  SPCC har afdelinger flere steder i Polen. Organisationens hovedkontor ligger i Warszawa, og beskæftiger fem medarbejdere, og der er afdelinger i Poznan, Gdansk, Krakow, Wroclaw og Szczecin.

  Kontor i Malmø

  SPCC etablerede sidste år et kontor i Malmø, der er centrum for organisationens relationer i de nordiske lande.