Ny måling: Regeringskoalition har mistet flertal

regeringskoalition i tilbagegang
Den polske regeringskoalition er under pres. Partierne er styrtdykket, og regeringen har nu kun opbakning fra lidt over hver fjerde polak. Det er ikke mindst abortstramningerne, der har øget utilfredsheden med regeringen og den katolske kirke. Arkivfoto.

WARSZAWA: Ny måling giver markant tilbagegang til den polske regeringskoalition. Ny liste haler ind på regeringspartierne.

LÆS  Polens regeringsparti er ikke længere det største

En ny måling spår markant tilbagegang til den polske regeringskoalition, Forenet Højre. Ud over Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) består koalitionen også af Polska Razem og Solidarna Polska. Ved seneste valg fik koalitionen 43,5 procent af stemmerne, og sikrede sig flertal i parlamentet.

Hvis der var valg søndag, den 11. april, ville koalitionen kun opnå 27,1 procent af stemmerne. Det viser en undersøgelse der er gennemført mellem den 2. og 6. april af Research Partner.

Regeringskoalition i frit fald

Forenet Højre (PiS m.fl.) – 27,1 procent

Polen 2050 (Szymon Hołownia) – 23,8 procent

Borgernes Platform (PO m.fl.) – 17,5 procent

VED IKKE – 10,9 procent

Konføderationen – 7,6 procent

Venstre – 7,3 procent

 

Øvrige partier, deriblandt det polske bondeparti PSL, kommer ikke over spærregrænsen på 5 procent. Grænsen for fælleslister (koalitioner) er 8 procent.

Regeringspartiet er i intern krise, og derfor kan et valg i utide blive enden på de interne problemer. Den seneste måling får måske den polske regeringskoalition til at forsøge med samarbejdet en ekstra gang.

pis_jaroslaw_kaczynski_polennu
Der er betænkelige miner hos Jaroslaw Kaczynski. Hans regeringskoalition står til nederlag. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

Mere nyt om den polske regeringskoalition – og flere nyheder fra Polen på dansk? Du kan gøre en forskel. Vi har nemlig ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  Rekordhøj utilfredshed med den polske regering

LÆS  Dato for polsk parlamentsvalg og ny måling