Ny måling viser at regeringspartiet er størst

  Donald_Tusk_Polen_polennu

  Statsminister Donald Tusk er stadig formand for det største politiske parti i Polen, men partiet taber terræn i forhold til oppositionen. Foto: Maciej Smiarowski, KPRM.


  WARSZAWA: En ny meningsmåling bekræfter, at Donald Tusk og Borgernes Platform (PO) taber terræn i forhold til Lov og Retfærdighedspartiet (PiS).


  En meningsmåling i sidste uge fra TNS, viste for første gang i seks år, at Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) høstede større vælgertilslutning end regeringspartiet Borgernes Platform (PO) og støttepartiet, det polske bondeparti (PSL) tilsammen.

  Fire procent margen

  Men den seneste måling fra CBOS viser, at regeringspartiet Borgernes Platform opnår 28 procents støtte fra polakkerne, mens Lov og Retfærdighedspartiet halter bagefter med 4 procent, og opnår støtte fra 24 procent. Måneden før var forspringet til Donald Tusk på 8 procent.

  Lige over spærregrænsen

  Det polske bondeparti, PSL, kommer lige netop over spærregrænse på 5 procent. Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) ville, ifølge målingen, opnå 8 procent af stemmerne.

  Palikot ude

  Overraskende er det, at det tredje største parti ved valget for et år siden, Palikot bevægelsen, står til at ryge ud af det polske parlament Sejmen, med kun 4 procent af stemmerne.

  Anerkendte

  CBOS og TNS er, selv om de udviser store forskelle i denne uges resultater, de mest anvendte meningsmålingsinstitutter i Polen.