Ny NATO generalsekretærs første besøg i Polen

stoltenberg_polen_nato_første_besøg

NATO’s nytiltrådte generalsekretær Jens Stoltenberg, på sit første besøg i præsidentpaladset i sit nye job. Foto: Præsidentens presse afdeling.

LÆS  NATO: Polens præsident skal ikke blande sig

WARSZAWA: NATO’s nye generalsekretær, den tidligere norske statsminister Jens Stoltenberg, besøgte Polen som første destination.

LÆS  Tak, tak og atter tak fra Duda til Trump

NATO’s nye generalsekretær, Jens Stoltenberg, valgte Polen som det første NATO-land han besøger i sit nye job. Jens Stoltenberg besøgte flyvebase i Lask og hovedstaden Warszawa, hvor han havde samtaler med Polens præsident Bronislaw Komorowski i præsidentpaladset.

Tak til Polen

– Jeg vil gerne takke Polen for sit vigtige arbejde for alliancen, sagde Stoltenberg på et pressemøde efter mødet i præsidentpaladset.

NATO-generalsekretæren havde møder om Polens sikkerhed i forlængelse NATO-topmødet i Newport, Wales for en måned siden, hvor alliancens medlemmer lovede at lave en særlig aktionsstyrke, der hurtigt kan træde til i tilfælde af optrapning af krisen i Ukraine.

Vi kan gøre hvad vi vil

– NATO har stærke styrker, det ved alle. Vi kan implementere dem, hvor vi vil, sagde Stoltenberg til tv-stationen TVP Info.

NATO-landene ville ikke lave ny baser i Polen eller i andre lande i området, som Polen havde krævet forud for mødet i Wales af frygt for at bryde en aftale med Rusland fra 1999, men NATO-landene tiltrådte en særlig beredskabsplan, hvor Polen har en nøglefunktion i forsvaret af NATO’s grænser.

Bliver i Polen

– Vi vil gennemføre planen fuldt ud, og vi vil opretholde en kontinuerlig tilstedeværelse og aktivitet, i den østlige del af vores alliance, sagde generalsekretær Stoltenberg efter sit møde med den polske præsident Bronislaw Komorowski.

LÆS  Præsident til USA midt i valgkamp

LÆS  Forsker afviser ny forklaring fra DR om tv-serie