Ny partileder klar til forhandling med regeringen

  Janusz_Piechocinski_Polen_PSL_polennu

  Den nyvalgte formand for Det Polske Bondeparti (PSL), Janusz Piechocinski er klar til forhandlinger med regeringen. Foto: Piechocinski.


  WARSZAWA: Janusz Piechocinski, den nye leder af regeringens koalitionspartner Det Polske Bondeparti (PSL) har fået mandat til at forhandle med regeringen.


  Polen har været uden vicestatsminister og økonomiminister, siden Piechocinski overtog formandsposten i regeringens koalitionsparti, Det Polske Bondeparti (PSL), efter Waldemar Pawlak. Det er to uger siden, og den nye partileder har nu meldt sig klar til forhandlinger med statsminister Donald Tusk, efter mandat fra sit bagland.

  Tre minister poster

  PSL har haft tre ministerposter i regeringen siden valget i 2007, da de indgik et forlig med koalitionspartnere, Borgernes Platform, med Donald Tusk som formand. Landsbrugsministeriet, Økonomiministeriet og Arbejdsministeriet har været besat af en PSL-minister.

  – Jeg har modtaget en henstilling fra partiets øverste ledelse, om at tale med statsminister Donald Tusk om regeringens arbejde og regeringens sammensætning, siger han til IAR.

  Tvivl om dobbeltjob

  Det er uvist om Piechocinski vil påtage sig, at være både vicestatsminister og økonominister, som den tidligere leder Pawlak, eller finde en anden som ny økonominister.