Ny polsk corona-rekord trods brug af masker

Smittede i Polen
Der er ingen døde i Polen i dagens corona-tal, og der er kun 52 nye covid-19 smittede. Mange af de polske restriktioner er ophævet. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: For tredje dag i træk, kunne de polske myndigheder melde om en ny trist corona-rekord. Det sker trods lovkrav om tildækning af næse og mund.

LÆS  Polakker: Justitsminister skyld i at EU tilbageholder penge

Lørdag blev det højeste antal corona-smittede på en dag, siden pandemien blev konstateret første gang i Polen den 4. marts, bekræftet. Lørdag meddelte myndighederne nemlig, at der var 843 nye tilfælde af covid-19 syge. Det er blot en måned siden, at den polske statsminister lovede polakkerne, at der var styr på corona-pandemien.

Af de 843 nye tilfælde, var de 208 i kulregion ved Katowice, 131 i Warszawa-området og 124 i Krakow området. Det betyder, at det samlede antal smittede med covid-19 i Polen nu er oppe på 51.167.

13 personer er døde med covid-19 sygdommen i kroppen, og det bringer det samlede dødstal op på 1.800. Ti af de døde er mænd i alderen fra 59 til 89 år og tre kvinder på henholdsvis 64, 67 og 80 år. Myndighederne understreger, at de døde i forvejen led af livstruende sygdomme.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Trods tildækning

Den kraftige stigning i antallet af covid-19 tilfælde kommer, selv om polakkerne siden marts har skullet bruge mundbind, eller rettere tildække næse og mund.

Opholder man sig i Polen skal man have mundbind (eller anden tildækning af mund og næse, red.) på i offentlig transport (busser, tog m.v.), i butikker, biografer, teatre, hos frisøren, kosmetologen, på veje og pladser, kirkegårde, promenader, boulevarder, botaniske haver, strande, skovparkeringspladser og parker. Reglen gælder også på arbejdspladser og i kirker, hvis ikke der kan holdes to meters afstand mellem mennesker. Selv om maskerne er blevet flittigt brugt, har det ikke kunnet stoppe den seneste voldsomme udvikling i antallet af covid-19 syge i Polen.

LÆS  Corona tal fra Polen: Ny rekord i antal smittede

Det udløser en bødestraf på 500 zloty, hvis man bryder maske-tvangen i Polen.

LÆS  Corona tal fra Polen: 333 døde polakker

LINK TIL REJSEVEJLEDNING POLEN

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.