Nye polske tog skal køre med 350 kilometer i timen

  pkp

  De nye polske supertog kommer til at køre med hastigheder på op til 350 km i timen. Det betyder at strækningen fra Warszawa til Poznan og Wroclaw kan gennemføres i tog på halvanden time. Foto: PKP.


  WARSZAWA: De polske statsbaner PKP har lanceret en plan for højhastighedstog, der skal køre 350 km i timen fra 2020.


  PKP polske statsbaner har tirsdag meddelt, at rejsetiden mellem Warszawa og Wroclaw, og mellem Warszawa og Poznan fra 2020 højest vil være halvanden time (90 minutter).

  Ny bane

  Der skal bygges en helt ny bane til de nye tog. Der skal anlægges en jernbanelinje fra Warszawa til Lodz, en togtur der efter byggeriet, kommer til at vare 35 minutter. Fra Lodz deles linien i en vestlig strækning, der fører til Poznan, og en syd-vestlig bane, der får endestation i Wroclaw. Togene vil køre med hastigheder på op til 350 km/timen.

  Ubeboede områder

  Den nye linje kommer hovedsagligt til at gå gennem ubeboede områder i Polen, men PKP vil lytte til indvendinger mod den planlagte linjeføring fra naboer og andre interessenter, de steder hvor der er boliger og andet byggeri, forsikre selskabet.

  Ikke uden konflikter

  Den polske viceminister for Infrastruktur, Andrzej Massel , tror dog ikke på at byggeriet vil blive gennemført uden konflikter.

  – Intet sted i verden er så stort et projekt gennemført uden konflikter, sagde Masse til journalister tirsdag. Han fastslog dog samtidigt, at der skulle indgås kompromisser i forbindelse med placeringen og bygningen af den nye jernbanestrækning.

  Privat/offentlig

  Direktør i PKP, Zbigniew Szafranski sagde ved præsentationen, at jernbanen med al sandsynlighed vil blive bygget i et partnerskab mellem det offentlige og private investorer, og dermed ikke alene for offentlige midler.