Nyt lyntog får debut mellem flere polske byer i dag

  Nyt_super_lyntog_polen

  De første italienskbyggede tog har været til test i Wroclaw, i dag skal de på jomfrutur fra Gdynia til Krakow. Foto: PTO.


  WROCLAW: De første lyntog indsættes i dag mellem flere polske storbyer, og vil formentlig give stor konkurrence til de mange indenrigs-flyruter.


  I dag ruller de første italiensk-byggede lyntog, Pendolino, ud fra Gdynia og kører gennem Sopot, Gdansk, Malbork, Warszawa, Krakow og videre til Katowice på jomfrutur.

  SE BILLEDER
  Eksternt link: wyborcza.biz (polsk)

  Kortere rejsetid

  Det nye lyntog vil fra starten køre på strækninger: Gdansk-Warszawa på lidt under tre timer, mellem Krakow og Warszawa på to og en halv time. Den længste strækning bliver mellem Warszawa og Wroclaw, hvor turen er beregnet til tre timer og tre kvarter.

  Konkurrencedygtige priser

  Det kommer til at koste mellem 130 og 175 zloty at købe en normal enkelt-billet til det nye tog, afhængigt af strækningen. Dermed bliver de nye lyntog en alvorlig konkurrent til såvel de mange polske indenrigsruter, som til bilen som transportform.

  Periodisk lyntog

  Selv om de nye tog kommer til at køre op mod 200 kilometer i timen, så er skinnerne alligevel mange steder så dårlige, at der kun tillades en hastighed på 120 km/t. De nyt tog er indkøbt med støtte fra EU.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Polsk Intercity