Nyt museum om polsk pave åbnes i april

  John_Paul_II_museum_polen

  Her åbner et nyt museum om den polske pave Johannes Paul II den 9. april. Arkivfoto.


  WADOWICE: Et nyt museum om den polske pave Johannes Paul II, åbnes i hans barndomshjem i april.


  Et nyt museum om den tidligere polske pave John (Johannes) Paul II åbner den 9. april, oplyser museet.

  – Det bliver den første multimedie udstilling af sin art til at fortælle historien om den tidligere pave, siger fader Dariusz Ras, der er direktør for museet.

  – På den ene side gør vi brug af meget moderne teknologi, men på den anden side holder vi os til de originale udstillingsgenstande, der er blevet brugt af Johannes Paul II.

  Barndomshjem

  Museet er Johannes Paul II ’s barndomshjem, et byhus hvor paven boede sammen med sin familie i tiden før Anden Verdenskrig.

  Renovering siden 2010

  I 2010 blev det meddelt, at ejendommen vil blive sat i stand til museum. Det er sket med støtte fra Kulturministeriet i Polen, lokale myndigheder og ærkebispedømmet Krakow, hvor Karol Wojtyla fungerede som ærkebiskop for Krakow, inden han blev valgt til pave.

  25 millioner zloty

  De samlede omkostninger til museet er på 25 millioner zloty, hvor af EU har givet de 10,5.

  Snart helgen

  Den tidligere pave vil efter planen blive kanoniseret i Vatikanet den 27. april, og det er sidste skridt på hans vej til at blive helgen.

  Pave John (Johannes) Paul II døde den 2. april 2005, efter 26 år i embedet, hvor hans betydning for polakkerne og Polens selvstændighed har været uvurderlig.