Øl fra mikrobryggerier i Polen på dansk ølfestival

  Hotel_Gdansk_bryggeri_ølpige_gdansknu

  Hotel Gdansk har sit eget mikrobryggeri, der to år i træk er kåret som Polens bedste mikrobryggeri. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Flere mikrobryggerier fra Polen er med, når Dansk Ølentusiaster indleder ølfestival i slutningen af maj – og en ny dansk pub har polske øl på menuen.


  De polske øl bliver mere og mere populære i Danmark. Det har blandt andet foreningen Danske Ølentusiaster, fået øjnene op.

  Mikrobryggeriet Pracownia Piwa har fået fast udskænkning i ny pub i København, mens tre polske mikrobryggerier får en samlet bod på ølfestivalen i Tap1 i København i slutningen af maj.

  Europas største pub

  Taphouse er navnet på den ny pub i Lavendelstræde 15 i København, der ved åbningen i går blev Europas største pub med 61 ølhaner.

  Her udskænkes blandt mange andre øl seks forskellige slags øl fra mikrobryggeriet Pracownia Piwa, der ligger tæt på Krakow i det sydlige Polen.

  Bryggeriet udskænker blandt andet en hvedeøl med navnet Hey Now, øl med lokale navne som To drager og Røget Krakow og to øl på 9,5 procent med navnene Mr. Hard og Mr. Hard’s Rock.

  Ølfestival på Carlsberg

  Øl fra polske mikrobryggerier bliver også repræsenteret på Københavns største ølfestival, der slår dørene op i Carlsbergs gamle bryggerihal Tap1 fra den 22. til den 24. maj. Her får tre polske mikrobryggerier en fælles stand: Pinta, Pracownia Piwa og Szal Piw.


  LÆS MERE
  Eksternt link: Københavns ølfestival